Barcelona

Els alumnes de sisè de Primària posen a prova el seu nivell d'anglès i de castellà

Els alumnes de sisè de Primària han afrontat la segona part de les proves d'avaluació. S'han examinat de castellà i, com a novetat, de llengua estrangera, majoritàriament d'anglès, però també de francès. Aquestes proves, que han de servir per determinar amb quin nivell acaben l'Educació Primària, les han fet prop de 67.000 alumnes. Els estudiants també han passat exàmens de català i matemàtiques, unes proves que van trobar, en general, prou assequibles.

Actualitzat
La prova de castellà ha durat 45 minuts. Per avaluar la seva comprensió lectora, els alumnes han hagut de respondre unes preguntes sobre dos textos breus. També han hagut de fer diversos exercicis sobre lèxic i morfosintaxi, escriure una redacció i completar les paraules que faltaven en un text.

A la prova de llengua estangera, la majoria dels alumnes s'han examinat d'anglès i una petita part de francès. Els examens han durat també 45 minuts. Els estudiants han hagut de demostrar el seu nivell de comprensió oral i lectora.

Dimecres van fer-se els examens de català i matemàtiques. A banda d'un dictat, a la prova de català van haver d'escriure una petita redacció i una prova de comprensió lectoral.

Pel que fa a les matemàtiques, la matèria que els feia més por, van haver de resoldre diversos problemes de càlcul i geometria. En general, els alumnes van trobar les proves assumibles.

Corregir i millorar

Els resultats han de servir per detectar i corregir possibles dèficits educatius. La directora de l'escola Pau Casals de Barcelona, Carmen Redón, explicava que els resultats de l'any passat els han servit per "detectar que en el nostre cas vivim en un entorn molt català i la llengua castellana no tenia la competència que havia de tenir en el nostre centre. Per això vam prendre decisions i vam fer una obra de teatre en castellà i hem augmentat les hores de dedicació en aquesta àrea".

Les famílies també rebran les notes dels nens, tot i que no constaran al seu expedient acadèmic.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut