Barcelona

Els 60.000 alumnes de sisè faran una prova d'avaluació a partir d'aquest curs

Durant el Debat de Política General que ha començat aquest dimarts a la tarda al Parlament, el president José Montilla ha fet un anunci que interessarà als alumnes i, segurament encara més, als pares. A partir d'aquest curs 2008-2009, els 60.000 estudiants catalans que fan sisè tindran una prova d'avaluació. I és que el Consell Superior d'Avaluació de Catalunya creu que és fonamental saber amb quina preparació acaben la Primària per poder fer el salt a l'Educació Secundària Obligatòria. D'altra banda, Montilla també ha parlat de dues reformes més que vol portar a terme el govern: el calendari escolar i la formació inicial i continuada del professorat.

Actualitzat

Abans que acabi aquest curs, el mateix dia i a la mateixa hora, tots els estudiants de sisè de Primària hauran d'examinar-se de llengua i de matemàtiques. També hi haurà una part d'expressió oral, però, de moment, encara no la faran tots els estudiants.

Finalitzades les proves, les escoles rebran les puntuacions dels alumnes, i els pares sabran la nota només del seu fill. Els resultats globals els tindrà el Departament d'Educació, però no es publicarà un rànquing de resultats. I és que la puntuació no servirà per passar de Primària a Secundària sinó perquè cada centre detecti els seus punts dèbils i els pugui corregir.

Els exercicis els està dissenyant el Consell Superior d'Avaluació i la correcció la farà una comissió amb professors del centre i de fora.

Calendari escolar i formació del professorat

José Montilla també ha comentat que el govern obrirà el debat sobre la reforma del calendari escolar amb l'objectiu de millorar la distribució de les vacances dels alumnes. "Cal que la comunitat educativa, les famílies, els agents socials i econòmics opinin i proposin iniciatives sobre com adaptar el calendari a les necessitats actuals", ha dit.

El cap de l'executiu ha parlat igualment de reformar el sistema de formació inicial i continuada dels professors, una "peça fonamental de suport i reconeixement a la tasca docent".

José Montilla ha fet aquestes afirmacions durant la primera sessió del Debat de Política General, que ha començat aquest dimarts al Parlament i en què també ha avisat que la crisi pot provocar retards en l'aplicació de les polítiques socials.

Anar al contingut