Barcelona

El TNC estrena l'obra de Pinter "Terra de ningú", protagonitzada per Josep Maria Pou i Lluís Homar

"Terra de ningú", una de les obres més destacades del dramaturg britànic Harold Pinter, s'ha instal·lat des d'aquest dijous a la sala petita del Teatre Nacional de Catalunya. Josep Maria Pou i Lluís Homar protagonitzen aquesta obra dirigida per Xavier Albertí. És la primera vegada que "Terra de ningú" es pot veure a Catalunya.

RedaccióActualitzat

Estrena de luxe aquesta nit al Teatre Nacional de Catalunya amb una de les obres del premi Nobel Harold Pinter. Es tracta de "Terra de ningú", una reflexió sobre l'èxit i el fracàs. El nou director del TNC, Xavier Albertí, ha escollit una obra que ha marcat la història dels escenaris per estrenar-se al capdavant d'aquest teatre. És el primer cop que es representa aquí i demana a l'espectador que completi el que els seus dos protagonistes, dos dels millors actors del país, Lluís Homar i Josep Maria Pou, només deixen intuir.

La història de "Terra de ningú" és la següent: Londres, anys seixanta, un home d'èxit professional però amb la consciència poc tranquil·la (Josep Maria Pou) rep la visita d'un home (Lluís Homar) que li ofereix, entre altres coses, submissió, ajuda i amistat... un guanyador i un perdedor.

Es considera l'obra mestra del dramaturg britànic, la que l'any 75 va revolucionar el teatre contemporani: per com altera l'espai-temps i per com amaga més que no ensenya. "Terra de ningú" és tan enigmàtica que pot arribar a exasperar, va ser una estratègia de Harold Pinter, i pot afectar els més il·lustres espectadors. Ho reconeix el mateix Lluís Homar: "A mi em va passar quan vaig llegir l'obra, no vaig entendre pràcticament res. És important, sobretot des d'un teatre públic, convidar que no ens ho donin tot fet, sinó que haguem de posar-hi alguna cosa de la nostra part".

Josep Maria Pou també destaca la complexitat de l'obra: "Té misteri, és inabastable, té tantes coses per dins, tantes que, com a actor, ets conscient que no aconseguiràs agafar-les totes." El director, Xavier Albertí, gran expert en Pinter, dóna pistes: "Pinter ens diu que l'èxit és un balanç que has de fer tu amb tu, en el teu present, a l'ara i aquí, i si el resultat suma positiu, celebra-ho."

"Terra de ningú" es pot veure al TNC fins al 24 de novembre.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut