El Suprem permetrà als presos sortir a recollir l'acta de diputat i senador aquest dilluns
Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva
Madrid

El Suprem suspèn el judici dilluns perquè els presos electes puguin recollir l'acta

RedaccióActualitzat

El Suprem ha suspès la sessió de dilluns del judici del procés perquè els presos independentistes electes puguin anar personalment a recollir aquest dia la seva acta de diputat al Congrés. El Tribunal Suprem els ha autoritzat aquest divendres a sortir de la presó per formalitzar la seva elecció.

Junqueras, Rull, Turull, Sànchez i Romeva com a senador ja tenen, a més, el permís del Suprem per anar al Congrés i al Senat a les sessions constitutives. Podran sortir de la presó de Soto del Real per assistir al Congrés i el Senat a partir de les 10 del matí per efectuar presencialment els tràmits necessaris per ser diputats i senador.

Ara bé, l'alt tribunal no els autoritza a allargar la sortida de dimarts, dia de constitució de les dues cambres, per celebrar reunions o rodes de premsa, com havia demanat la defensa de Junqueras i de Romeva.        

 

En una providència de dos fulls, el tribunal especifica que els presos no estan autoritzats a fer rodes de premsa ni reunions de treball al Congrés i que els cinc polítics han d'anar "degudament custodiats".

També es demana a la presidència de les dues cambres que els "tràmits es practiquin sense dilació perquè siguin reintegrats al centre penitenciari amb la major brevetat possible":

Amb aquesta decisió, el judici queda suspès dilluns 20 i dimarts 21, quan es farà la consitució de les dues cambres.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut