El Suprem ha de pronunciar-se sobre la revisió de la sentència de Puig Antich

El Tribunal Suprem deliberarà el 25 d'octubre si es pot presentar un recurs de revisió de la sentència per la qual Salvador Puig Antich va ser condemnat a mort i executat l'any 1974. Abans de pronunciar-se sobre aquest assumpte, el Suprem va desestimar, el 20 de juny passat, la pràctica de dues proves sol·licitades per les germanes de Puig Antich, entre elles que declari com a testimoni el que va ser advocat del seu germà en la causa que volen revisar. No obstant això, el ple de la sala militar del Suprem va acordar practicar una prova pericial infogràfica que va demanar la família per intentar reconstruir el crim imputat al jove anarquista.

Actualitzat
Els vuit magistrats que integren el ple han de decidir si s'admet a tràmit el recurs de revisió i analitzar també si entren a debatre aquest assumpte després de la decisió de les germanes de Salvador Puig Antich de recórrer davant el Consell General del Poder Judicial el fet que sigui el ple i no un tribunal integrat per tres jutges el que s'encarregui de l'assumpte.

El recurs de revisió té una naturalesa extraordinària, ja que només es planteja davant l'aparició de nous fets o proves que facin decaure la fermesa d'una sentència.

Salvador Puig Antich, un jove anarquista barceloní del Moviment Ibèric Llibertari (MIL), va ser executat pel mètode del garrot el 2 de març del 1974, després de ser condemnat com a autor de la mort a trets del policia Francisco Anguas quan suposadament anava a detenir-lo per la seva presumpta participació en l'atracament a un banc de Barcelona. El judici presenta nombroses irregularitats al parer de nombrosos juristes.

Les germanes de Puig Antich han promogut per segona vegada la revisió d'aquest procés davant el Suprem, després que els fos rebutjat el que van presentar el 1994, coincidint amb el 20è aniversari de la mort del jove anarquista.
Anar al contingut