Francisco Camps, en una imatge d'arxiu.
L'expresident valencià Francisco Camps.
València

El Suprem confirma l'absolució de Camps i Costa i tanca el seu periple judicial en el cas dels vestits de la trama Gürtel

L'alt tribunal confirma la sentència absolutòria per a l'expresident valencià i el seu número dos del delicte de suborn passiu impropi, a instàncies d'un recurs presentat pels socialistes valencians. Un jurat popular va considerar que no hi havia prou proves per demostrar que havien rebut vestits de regal de la trama Gürtel.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Suprem confirma l'absolució de l'expresident valencià Francisco Camps i l'exnúmero dos del PP Ricardo Costa, a qui un jurat popular va considerar innocents d'haver rebut vestits de la trama Gurtel.

La revisió s'ha fet després que els socialistes valencians van presentar un recurs al·legant que el jurat no va valorar convenientment les proves i que falta racionalitat en algunes de les decisions, mentre que la Fiscalia Anticorrupció va argumentar que no hi havia prou base jurídica. Per aquest cas ja estan condemnats el vicepresident del govern valencià, Víctor Campos, i l'exalt càrrec de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret, que es van declarar culpables per evitar anar a judici.

La sentència rebutja, per majoria de 4 a 1, estimar el recurs que va presentar el PSPV contra la sentència d'absolució que va dictar un jurat, en entendre que hi ha majoria suficient en el jurat i que la decisió no va ser arbitrària, i tanca així el periple judicial de Camps i Costa pel cas dels vestits.

Camps i Costa van ser declarats no culpables per un jurat popular que no va considerar rellevants els regals que haurien rebut de la trama Gürtel, una trama que va tenir una gran activitat a València. De fet, hi ha sis peces obertes al Tribunal Superior de Justícia: s'investiga si hi va haver un suposat finançament il·legal, en què l'expresident Vicent Rambla està imputat; si Álvaro Pérez, àlies "El Bigotes", va facilitar sobrecostos en la cobertura televisiva de la visita del papa l'any 2006, o si es van manipular concursos públics perquè les societats de la trama Gürtel es quedessin serveis i inflessin les despeses.
Anar al contingut