Munar, visiblement desmillorada després de sis mesos a la presó. (Foto: EFE)
Munar, visiblement desmillorada després de sis mesos a la presó. (Foto: EFE)
Palma

El Suprem confirma la pena de sis anys de presó per a Munar pel "cas Can Domenge"

És la segona vegada que l'expresidenta del Consell de Mallorca i d'Unió Mallorquina, actualment a la presó, és condemnada per corrupció

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha ratificat la sentència que va condemnar Maria Antònia Munar a sis anys de presó pel "cas Can Domenge". És la segona vegada que l'expresidenta del Consell de Mallorca i d'Unió Mallorquina veu confirmada la condemna per corrupció. Actualment està empresonada a Palma, en compliment d'una altra sentència de cinc anys i mig, pel "cas Maquillatge". El Suprem només ha acceptat rebaixar a Munar la condemna d'inhabilitació, que passa de 25 a 15 anys.

En relació amb el "cas Can Domenge", Munar ha estat condemnada per prevaricació, frau i revelació d'informació confidencial. La justícia ha considerat provat que els alts càrrecs del Consell de Mallorca, aleshores dirigents d'Unió Mallorquina, el propietari de la promotora Sacresa i l'advocat que la representava es van posar d'acord per a l'adjudicació irregular d'uns terrenys per construir-hi habitatges.

A més de Munar, el Suprem ha confirmat els quatre anys de presó per l'exvicepresident mallorquí Miquel Nadal; un any per a l'empresari Román Sanahuja, que va pagar un suborn per guanyar el concurs d'adjudicació dels terrenys; un any per a l'exconseller d'Economia Miquel Àngel Flaquer i vuit mesos per a l'exconseller de Territori Bartomeu Vicens. Només es rebaixa la pena a l'advocat Santiago Fiol, que passa de 18 mesos a un any de presó.

Anar al contingut