Palma

Maria Antònia Munar ingressa a la presó de Palma

L'expresidenta del Consell de Mallorca, del Parlament Balear i d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, ja ha entrat a la presó aquesta mateixa tarda, després que l'Audiència de Palma n'ha ordenat l'ingrés immediat. Sobre Munar pesen dues condemnes per corrupció, que sumen penes de més d'11 anys.

RedaccióActualitzat
L'expresidenta del Consell de Mallorca, del Parlament Balear i d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, ha entrat a la presó aquesta mateixa tarda, després que l'Audiència de Palma n'ha ordenat l'empresonament provisional sense fiança. Sobre Munar pesen dues condemnes per corrupció que sumen penes de més d'11 anys. L'última condemna la va anunciar ahir mateix l'Audiència de Palma, que la va condemnar Munar a 6 anys de presó pel cobrament de comissions il·legals.

L'Audiència considera que hi ha risc de fugida i que eludeixi fer front a les responsabilitats civils que pensen sobre ella. Munar ha sortit de l'Audiència de Palma amb cara espantada i ha pujat al cotxe judicial que l'ha dut a la presó. El tribunal considera que Munar els genera una "desconfiança elevada" per les penes que acumula i el panorama "desolador" que li espera per totes les causes judicials que encara té pendents. El tribunal també ha apuntat que l'expresidenta del Parlament podria tenir diners ocults a l'estranger a l'hora d'argumentar l'elevat risc de fuga. 

La Fiscalia Anticorrupció havia demanat l'ingrés a la presó de Munar aquest matí, en considerar que les dues condemnes acumulades han de traduir-se en el seu empresonament encara que una hagi estat recorreguda i l'altra es pugui impugnar aviat, segons va anunciar la mateixa Maria Antònia Munar, després de reiterar que és innocent. La defensa de Munar ha argumentat que l'acusada ha complert totes les mesures cautelars que pesen sobre ella i que té una greu malaltia i familiars al seu càrrec. El tribunal, però, descarta aquest argument destacant que "ja s'ha curat".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut