Palma

Maria Antònia Munar, condemnada a sis anys de presó pel "cas Can Domenge"

Munar ha estat considerada culpable dels delictes de prevaricació, frau i revelació d'informació confidencial per haver adjudicat irregularment uns terrenys a l'empresa catalana Sacresa per construir-hi habitatges. És la segona pena de presó que pesa sobre Maria Antònia Munar, que fa un any va ser condemnada a cinc anys i mig pel "cas Maquillatge".

RedaccióActualitzat
Maria Antònia Munar, que va ser presidenta del Consell de Mallorca, del Parlament de les Balears i d'Unió Mallorquina, ha estat condemnada a sis anys de presó pel cas de corrupció conegut com a "cas Can Domenge", com sol·licitava la fiscalia. La sala segona de l'Audiència de Palma ha fet pública la sentència un mes després de la vista que va jutjar si el Consell de Mallorca, que presidia Munar, va adjudicar irregularment uns terrenys a l'empresa catalana Sacresa per construir-hi habitatges. Munar ha estat considerada culpable dels delictes de prevaricació, frau i revelació d'informació confidencial.

La seva mà dreta, Miquel Nadal, vicepresident del Consell, ha estat condemnat pels mateixos delictes a quatre anys de presó, una pena inferior a la de Munar perquè el seu càrrec era de menys responsabilitat. Nadal, però, sí que haurà d'ingressar a la presó, perquè aquest mateix dimarts s'ha fet pública una altra condemna ferma del Suprem per una peça separada del "cas Palma Arena".

Pel que fa als altres acusats del "cas Can Domenge", també han estat considerats culpables. L'empresari Romà Sanahuja, que va reconèixer haver pagat 4 milions d'euros de comissió perquè li adjudiquessin els terrenys, ha estat condemnat a un any, la mateixa pena que ha rebut l'exconseller d'Economia balear Miquel Àngel Flaquer. Per últim, a l'advocat Santiago Fiol i l'exconseller de Territori Bartomeu Vicens, els han condemnat a un any i mig i vuit mesos, respectivament.

Segona condemna

És la segona pena de presó que pesa sobre Maria Antònia Munar, que fa un any va ser condemnada a cinc anys i mig pel "cas Maquillatge". Aquesta sentència, però, està pendent d'un recurs al Suprem. En aquella ocasió, el jutge va considerar provat que l'expresidenta del Parlament balear va concedir dues subvencions de 120.000 euros els anys 2004 i 2005 a la productora Vídeo U, que havia estat adquirida en part poc abans per la mateixa Munar i l'exvicepresident del Consell de Mallorca, Miquel Nadal, a través de testaferros.

Durant 25 anys, Munar va decidir i tutelar el poder polític de les Balears, i ara pot convertir-se també en la primera política a les Illes que ingressa a la presó.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut