El local del carrer Bailèn va tornar a apujar les persianes amb el nom de Cabaret Berlín.
El local del carrer Bailèn va tornar a apujar les persianes amb el nom de Cabaret Berlín.
Barcelona

El Síndic reclama a l'Ajuntament de Barcelona informació sobre Bailén 22

El síndic de greuges demana a l'Ajuntament de Barcelona que li doni tota la informació sobre el polèmic local de l'Eixample Bailén 22. Rafel Ribó ja es va adreçar al consistori ara fa un any perquè li aclarissin qui va donar l'ordre de no inspeccionar l'establiment, una pregunta que en tots aquests mesos encara no ha obtingut resposta. Ara, si l'Ajuntament continua en silenci, Ribó, amb la nova llei del Síndic del 2009, pot qualificar-lo d'institució no col·laboradora. La norma permet donar aquest qualificatiu a les institucions que no li remetin la informació que reclama en un termini raonable.

Actualitzat
L'associació de veïns Eixample Sostenible es va queixar que l'establiment actuava primer de prostíbul i després de discoteca tot i tenir llicència per a una activitat molt diferent, la de cafè teatre. Els veïns van recórrer al Síndic després que, segons denuncien, des de l'Ajuntament no atenguessin les seves queixes.

L'associació veïnal creu que el fet que no es fessin inspeccions està relacionat amb que l'establiment és propietat d'uns familiars d'Heliodoro Lozano, excap de serveis de Ciutat Vella i un dels principals imputats per la trama de corrupció destapada.

El síndic ha reclamat ara tota la informació relacionada amb aquest cas a l'Ajuntament de Barcelona, que encara no ha respost les peticions que Rafael Ribó li va fer ara fa un any. En contrast amb aquest silenci, el que sí se sap és la data de reobertura del local. Tornarà a estar en funcionament a principis de novembre, ara amb el nom de Cabaret Berlín.
Anar al contingut