Barcelona

El sector escindit de Ciutadans vol ser el referent a Catalunya del partit que impulsen Rosa Díez i Fernando Savater

El sector escindit de Ciutadans constituirà una nova formació política que vol ser el referent a Catalunya del partit que impulsaran l'exeurodiputada socialista Rosa Díez i el filòsof Fernando Savater. Entre els promotors de la nova formació hi ha Luis Bouza-Brey, que el juny passat va intentar desbancar Albert Rivera de la presidència de Ciutadans. Està previst que la setmana que ve es presenti en públic a Barcelona aquest nou projecte, amb la presència de la mateixa Rosa Díez.

Actualitzat
Els membres de l'associació Regeneració Democràtica, grup escindit de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía, constituiran en les pròximes setmanes l'agrupació catalana del partit que es disposen a fundar, entre d'altres, l'exeurodiputada del PSOE Rosa Díez i el filòsof Fernando Savater. Entre els representants a Catalunya del nou partit polític figuren Luis Bouza-Brey, Clemente Polo, Almudena Semur i l'escriptora Teresa Giménez Barbat, una dels quinze intel·lectuals fundadors de Ciutadans. Aquestes persones integraran previsiblement el comitè promotor del nou partit, que comptarà amb més d'un centenar de representants de tot el territori espanyol.

Giménez Barbat ha explicat que aquesta setmana ha remès una carta a la direcció de C's sol·licitant la seva baixa, si bé l'escriptora ja havia estat meditant aquest pas des del juliol, després de veure en l'últim congrés de Ciutadans que Rivera i els seus col·laboradors aconseguien copar tots els llocs de la nova direcció i imposaven un nou ideari que circumscrivia C's al centre esquerra. Bouza-Brey, de la seva banda, no va esperar més enllà del 16 de juliol per anunciar la seva baixa de C's, amb més de mig centenar d'afiliats, a causa de les seves discrepàncies amb Rivera i el seu projecte.

Després que la veterana dirigent socialista basca Rosa Díez anunciés el 30 d'agost passat la seva marxa del PSOE i la seva voluntat de sumar-se al nou partit que promou el moviment cívic Basta Ya, a Catalunya s'han començat a moure els fils per posar en peu el nou projecte també en territori català. Giménez Barbat i l'exmilitant socialista Ángel Hernández han rebut l'encàrrec de posar en funcionament una coordinadora que s'ocuparà d'implantar a Catalunya el nou partit d'àmbit estatal, que vol presentar-se a les pròximes eleccions generals. Està previst que el 12 de setembre que ve els promotors de la nova formació celebrin un acte de presentació del projecte a Barcelona, amb la presència de Rosa Díez.

Una de les incògnites que queda per dilucidar amb la creació del nou partit és quina relació mantindrà amb Ciutadans, formació que també ha anunciat que es presentarà als comicis previstos per al març de l'any que ve.
La direcció de C's ha mantingut contactes amb el grup promotor de la nova força política, però el fet que els representants a Catalunya d'aquest partit en potència siguin exmembres de C's, escindits després de la seva disputa amb Rivera, pot complicar el seu acostament i obre la porta al fet que a les eleccions concorrin per separat malgrat defensar plantejaments molt pròxims. Rivera sosté que la seva voluntat és acudir units a les eleccions, mentre que des de Regeneració Democràtica s'acusa el president de C's de resistir-se a integrar realment el seu partit en el nou projecte polític.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut