La cuina d'El Bulli amb Ferran Adrià donant instruccions
La cuina d'El Bulli deixarà de ser tal com la coneixem per convertir-se en un nou concepte.
Roses

El restaurant El Bulli tanca les portes amb una festa per reconvertir-se en una fundació

Ha tancat les portes un dels màxims exponents de la cuina contemporània: El Bulli. El restaurant de Roses, dirigit durant els últims 27 anys pel cuiner Ferran Adrià, s'ha acomiadat aquest dissabte al vespre. Ho ha fet per transformar-se en una fundació que pretén ser un referent de la investigació i la innovació en el món de la gastronomia. El Bulli Foundation reobrirà en aquest format el 2014.

Actualitzat
Després d'arribar a dalt de tot en el món de la gastronomia, El Bulli, de 3 estrelles Michelin, ha tancat les portes. El restaurant, situat a la cala Montjoi, a Roses, ha dit adéu amb una festa íntima per al personal que hi ha treballat i els amics més propers. Hi han estat convidades una cinquantena de persones.

L'acte ha servit per homenatjar els xefs que han passat pel famós restaurant, entre els quals hi ha René Redzepi, Joan Roca, Andoni Luis Aduriz i Massimo Bottura. Ells han estat els encarregats d'elaborar l'últim sopar. La celebració ha culminat amb dotze campanades a la mitjanit per donar la benvinguda a la fundació.

Nova etapa

Després de 27 anys al capdavant del restaurant, Ferran Adrià ha assegurat que no té la sensació que res s'acabi i que l'esperit d'El Bulli continuarà amb el nou projecte: El Bulli Foundation. La nova etapa arrenca tot seguit. Segons el seu xef, després de les vacances es posaran a treballar en el projecte, que vol ser un nou centre d'investigació gastronòmica.

El restaurant estarà tancat un parell d'anys per preparar-lo per al nou projecte. S'hi farà una inversió anual d'entre 600.000 i 800.000 euros, que cobrirà el cuiner Ferran Adrià juntament amb el seu soci, Juli Soler. El 2014 reobrirà com a fundació.

El Bulli Foundation és una fundació privada sense ànim de lucre que, sota l'eslògan "Llibertat per crear", pretén erigir-se en un espai innovador i creatiu des del qual es divulgui el coneixement, els avenços i els èxits en temps real a través de les noves tecnologies. En paraules de Ferran Adrià, la fundació "no serà una escola clàssica, sinó un lloc on s'ensenyarà a pensar". 

El Bulli, un fenomen

El Bulli ha estat considerat oficialment i oficiosament com el millor restaurant del món, amb el cuiner més innovador i capdavanter en la seva professió: Ferran Adrià. El Bulli ha generat llibres, un documental i fins i tot se'n prepara una pel·lícula a Hollywood.


Anar al contingut