El rei Joan Carles va fugir d'Espanya el dilluns 3 d'agost cap a un destí no confirmat

El rei emèrit hauria viatjat de Vigo a Abu Dhabi, on s'allotjaria en un hotel de luxe

Segons el diari ABC, Joan Carles ja era als Emirats Àrabs en el moment que es va fer públic que havia abandonat Espanya

Actualitzat

El rei emèrit Joan Carles I podria estar allotjat a l'exclusiu hotel Emirates Palace d'Abu Dhabi, després de traslladar-se en un avió privat dilluns passat quan va fer públic que marxava d'Espanya, segons publica el diari ABC. Aquesta informació desmentiria la que el rei emèrit s'estigués refugiat en un complex hoteler de luxe a la República Dominicana o a Estoril, a Portugal.

El luxós hotel Emirates Palace, on estaria allotjat el rei emèrit, a Abu Dhabi (PIXABAY)

El diari madrileny assegura que ha tingut accés al pla de vol del jet privat amb què hauria fugit d'Espanya i que demostraria que Joan Carles I va viatjar amb destí a Abu Dhabi, als Emirats Àrabs, allotjat en aquest hotel de 7 estrelles, on passar la nit costa 11.000 euros.

Segons aquesta font, un jet privat de luxe, amb ruta París-Abu Dhabi, hauria alterat el pla de vol per no ser detectat, per recollir el rei Joan Carles I, quatre membres de seguretat i una altra persona de la seva confinaça, a Vigo, dilluns al matí, abans que es fes pública la carta en què explicava al rei Felip VI les raons de la seva marxa.

El jet va aterrar a Abu Dhabi, on a l'aeroport d'Al Bateen, d'ús exclusiu per a vols privats, el rei i la seva comitiva van ser traslladats en helicòpter cap a l'hotel Emirates Palace, segons el diari.  

El rei emèrit ha viatjat sovint als Emirats Àrabs pels seus negocis

De moment cap autoritat d'aquest país ha confirmat la presència del rei emèrit, ni tampoc cap responsable de l'hotel, que és propietat del govern.
 

On és el rei emèrit?

Dilluns, quan es va saber que el rei emèrit havia fugit, sembla que, segons el diari, Joan Carles ja era a l'hotel d'Abu Dhabi en una de les suites més luxoses del món reservades a grans magnats o a la reialesa. Mentrestant, a Espanya va començar el ball d'especulacions sobre el seu destí.

Un dels suposats destins del rei: un complex hoteler de luxe a la República Dominicana

Una primera informació va situar el monarca en un complex hoteler de luxe a la República Dominicana, propietat de Pepe Fanjul, un magnat del sucre, amic personal del rei emèrit. Una segona hipòtesi situava Joan Carles a Galícia, on havia passat el cap de setmana, i que d'allí hauria viatjat a Portugal, a un dels seus refugis a Estoril, on havia passat la joventut. Però tampoc cap autoritat d'aquests països ha confirmat la seva arribada.

El refugi del rei Joan Carles a Estoril, a Portugal, un dels destins amb què s'havia especulat (EFE/Cynthia de Benito)

 

No hi ha hagut cap confirmació oficial de la Casa del Rei, que només ha dit que el rei emèrit està viatjant com fa habitualment, tot i que admetia que la raó són les acusacions de corrupció que s'estan investigant a Suïssa i Espanya. En aquest sentit, l'advocat de l'exrei només ha assegurat que es mantenia a disposició de la Fiscalia.

El govern espanyol i la Casa del Rei han treballat per protegir la imatge del rei Felip VI

El cert és que les denúncies per corrupció estaven acorralant el rei emèrit i l'organització de la seva marxa sembla un intent, amb el suport de La Moncloa, de salvar la imatge de la monarquia a Espanya i del rei Felip VI.
 

Al juny, el Tribunal Suprem va obrir una investigació preliminar sobre la implicació de Joan Carles en el cobrament de comissions pel contracte del tren d'alta velocitat a l'Aràbia Saudita, després que el diari suís Tribune de Genève informés que havia rebut 100 milions de dòlars del difunt rei saudita.

Sánchez,
Joan Carles I i el príncep hereu de l'Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman

Suïssa també té oberta una investigació sobre els negocis del rei emèrit respecte als quals ha declarat la seva examant, Corinna Larsen, que també està citada pel 8 de setembre per l'Audiència Nacional en relació amb les converses que va tenir amb l'excomissari Villarejo sobre els comptes a Suïssa i els negocis foscos del rei emèrit.

 

Finalment, el diari madrileny assegura que aquesta no serà l'única parada del rei emèrit, i no descarta que, quan passi la temporada d'huracans i "la pandèmia estigui més controlada", el rei es traslladi a la República Dominicana per passar uns dies al complex hoteler del seu amic Pepe Fanjul.

ARXIVAT A:
MonarquiaCasa Reial espanyola Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut