Madrid

Corinna diu que el rei Joan Carles la feia servir de testaferro per amagar patrimoni

Assegura que l'interès del monarca cap a ella no era de caràcter personal, sinó fiscal, perquè viu a Mònaco

RedaccióActualitzat

Joan Carles I hauria utilitzat la seva amiga Corinna zu Sayn-Wittgenstein en benefici propi per ocultar patrimoni i propietats a l'estranger. Segons unes gravacions que publiquen "El Español" i "ok Diario", el rei emèrit l'hauria fet servir de testaferro aprofitant que viu a Mònaco, on no s'ha de fer declaració pública de patrimoni.

Les confessions les va fer l'empresària al comissari José Manuel Villarejo, actualment en presó preventiva per blanqueig, i a Juan Villalonga en una trobada a Londres. Corinna admet que l'interès de Joan Carles I cap a ella no era de caràcter personal, sinó fiscal.

 

Aquesta gravació, amb un so una mica defectuós, es va fer el 2015, poc després que Corina i el monarca trenquessin la seva relació.

La que va ser qualificada per la Casa del Rei com l'amiga "entranyable" del rei Joan Carles, en teoria, no sap que l'estan gravant quan confessa.

També assegura que el rei té comptes a Suïssa a nom del seu cosí Álvaro de Orleans i Borbó. Segons diu, un advocat suís seria l'encarregat de muntar les estructures financeres que ocultarien el veritable beneficiari.

En la conversa diu que té proves dels entramats financers.

 

A la gravació també confessa que està vivint un malson perquè el monarca l'està pressionant molt perquè li retorni el patrimoni que va posar al seu nom.



La polèmica està servida i ja hi han reaccionat els partits polítics. Esquerra Republicana i Podem critiquen la impunitat de la corona i denuncien que el poder polític sempre ha tapat les vergonyes del rei emèrit.

El republicà Gabriel Rufián culpa els executius anteriors:

"Està protegida pels poders fàctics, pel poder polític sobretot. Al final el que demostra tot això és que hi ha hagut gent en aquest país que durant molt de temps s'ha pensat que podia fer el que li donava la gana."

Per part de Podem, Rafael Mayoral considera una "anomalia" que "al nostre país la justícia emana del poble, però es dicta en nom del rei i això genera situacions com l'esperit del 3 d'octubre".

Ciutadans passa la pilota a la justícia, i segons Toni Roldán, ja ha demostrat que "tots els espanyols són iguals davant la llei".

El PP posa en qüestió la validesa de les gravacions i el PSOE, de moment, no s'hi ha pronunciat.

ARXIVAT A:
Monarquia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut