Madrid

El rei anima els militars a treballar units per la seguretat i el benestar del conjunt dels espanyols

El rei Joan Carles reapareix fora de La Zarzuela en el dia de la Pasqua Militar. El moncarca anima les forces armades i la Guàrdia Civil a seguir transmetent confiança i serenitat i treballar junts pel conjunt dels espanyols.

RedaccióActualitzat

El rei, que ahir va fer 76 anys, ha presidit aquest migdia els actes de celebració de la Pasqua Militar al Palau Reial de Madrid.

És el primer acte oficial del monarca fora de La Zarzuela després de la segona operació de maluc, a finals de novembre. Amb crosses i acompanyat per la reina i els prínceps d'Astúries, com l'any passat, Joan Carles no ha passat revista a les tropes i ha sentit assegut el discurs del ministre de Defensa, Pedro Morenés.

Davant dels membres de l'exèrcit, del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i dels ministres d'Interior i Defensa, el rei ha centrat el seu discurs en l'exèrcit i ha animat els militars a treballar units per la seguretat i el benestar del conjunt dels espanyols.

Els problemes de salut del rei han avivat aquest últim any el debat sobre la seva abdicació, quan fa 38 anys que és cap d'Estat.

Aquest any també es presenta intens. La Casa del Rei està pendent del "cas Nóos" i de la possible imputació de la infanta Cristina.

I també hi ha la qüestió catalana, amb la petició per fer una consulta sobre la independència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut