Londres

El Regne Unit declara la guerra a la mutilació genital femenina

Les autoritats del Regne Unit han decidit incrementar els esforços per acabar amb l'ablació. La policia ofereix 35.000 euros a qui doni informació per detenir qualsevol implicat en la mutilació genital femenina. La mesura arriba en una època molt delicada, l'estiu, quan una gran quantitat de famílies viatgen amb les nenes als països d'origen, on la tradició pesa més que les campanyes de conscienciació de les ONG.

Actualitzat

La mutilació genital femenina afecta entre 100 i 140 milions de dones, la immensa majoria africanes. I cada any, segons la Unicef, fins a tres milions de nenes s'arrisquen a perdre els òrgans sexuals externs. Hemorràgies, infeccions, infertilitat, la mort... no han servit per alleugerir el pes de la tradició.

Ara, la Unicef ha llançat una campanya de conscienciació als països d'origen, però és en els d'adopció on hi ha més contundència. La policia de Londres ofereix 35.000 euros per informació que pemeti detenir qualsevol implicat en mutilacions. La pena: fins a 14 anys. Al Regne Unit hi ha 7.000 nenes en risc, especialment durant el període de vacances escolars.

Anar al contingut