Bilbao

El PSE considera el comunicat de l'EPPK un avanç substancial i els demana que reclamin a ETA la dissolució

RedaccióActualitzat

Els socialistes bascos han reaccionat positivament al comunicat del col·lectiu de presos d'ETA en què obren la porta a una sortida individual i esglaonada després de reconèixer els danys causats. Ho veuen com un "avanç substancial" però els recomanen anar més enllà i reclamar a ETA la dissolució immediata.

Al seu judici, la desaparició de l'organització terrorista ajudaria els presos "a trencar amb el seu passat criminal i assumir les responsabilitats contretes amb la societat i, en especial, amb les víctimes directes dels seus atemptats".

El secretari d'Organització i Coordinació del PSE-EE, Rodolfo Ares, no ha passat per alt que la declaració inclou la "retòrica habitual i valoracions inacceptables" però subratlla que la nova disposició dels reclusos s'allunya de les posicions mantingudes fins ara, que "exigien l'amnistia sense admetre cap responsabilitat per unes accions que han causat més de 850 víctimes mortals i una enorme herència de sofriment".

Ares també ha recordat al col·lectiu que l'acceptació de les "lleres legals" no és optativa sinó l'única possibilitat per obtenir beneficis penitenciaris.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut