El propietari del pis atacat a Balsareny hauria participat en una crema d'estelades

La Policia Local situa l'home que va denunciar un atac al seu pis en una concentració ultra davant la casa de l'alcalde en què es van cremar estelades i es van llançar ous

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra intenten aclarir l'autoria de l'intent de crema d'una bandera espanyola divendres a la nit en el balcó d'un pis de Balsareny. L'incident va ser condemnat durament pel Partit Popular. El president espanyol, Mariano Rajoy, va trucar a la família que va donar a conèixer el cas i es va solidaritzar amb ells.

L'home no ha presentat de moment denúncia per l'intent de cremar una bandera espanyola al seu pis. A més, s'ha sabut que el propietari del pis hauria participat en un escarni davant de la casa l'alcalde, segons la Policia Local i el mateix alcalde, tot i que l'home ho nega.

Una quarantena d'ultres van anar a les cinc de la tarda a la casa de l'alcalde per Esquerra, Isidre Viu, i van cremar estelades i van llançar ous.

L'alcalde pensa presentar denúncia per aquests fets i ha explicat a TV3 que ell no era a casa en el moment que va anar-hi el grup, però que la seva família sí. Diu que van trucar a diversos timbres i van molestar els veïns.

"Són actes intolerables els faci qui els faci"

Viu assegura que la parella del pis atacat ha tingut alguns problemes amb grups d'independentistes:

"Aquesta persona que ara mateix se sent agreujada és molt activa a l'hora d'anar en contra de certs moviments que hi ha al poble. Tant ell com la seva parella són d'arrencar cartells, d'increpar les persones que estan a favor de la independència... recordem que cadascú ha de tenir llibertat de fer el que el seu tarannà li digui, sempre respectant els altres"

L'alcalde també destaca que al poble hi ha "més d'una bandera espanyola" i diu que mai havia passat res fins ara:

"És curiós perquè aquesta bandera fa molt de temps que està posada i just ara, quan comença la campanya... dona la impressió que ha anat molt bé que passessin aquests fets"

 

ARXIVAT A:
Procés catalàExtrema dreta
Anar al contingut