El Primavera Sound aposta per Barcelona fins al 2027: "La voluntat és quedar-nos-hi al 100%"
Una noia fent-se una selfie el primer dia del Primavera Sound (ACN/Violeta Gumà)

El Primavera Sound aposta per Barcelona fins al 2027: "La voluntat és quedar-nos-hi al 100%"

Els organitzadors destaquen les negociacions amb l'alcaldessa de Barcelona per prendre la decisió de quedar-se a la ciutat

Actualitzat

El Primavera Sound continuarà celebrant-se a Barcelona, com a mínim fins al 2027. Els rumors sobre el canvi de seu fa temps que planegen i aquest dissabte, en el balanç de la 20a edició del festival, els organitzadors han manifestat la seva intenció de quedar-se a la capital catalana.

"Aquesta setmana firmarem un contracte per seguir aquí fins al 2027. I esperem que sigui per molts més anys."

La polèmica va començar quan el codirector del Primavera Sound, Gabi Ruiz, va tornar a amenaçar d'abandonar la ciutat i buscar llocs on els entenen millor, "com Madrid". Arran d'aquestes declaracions, dijous de la setmana passada, hi va haver una reunió al Fòrum, entre l'alcaldessa Ada Colau i els organitzadors, on Colau hauria fet una oferta per allargar durant quatre anys l'estada del festival a la ciutat.

Sembla, doncs, que les negociacions han arribat a bon port, i el mateix Gabi Ruiz ha manifestat el seu agraïment a l'alcaldessa per intentar solucionar els problemes que dificultaven el festival:

"La nostra voluntat és quedar-nos al 100% a Barcelona. No volem marxar i l'alcaldessa tampoc no vol que marxem. Potser no solucionarem els problemes demà, però ens ha demanat que confiem en ella."

Els problemes que van encetar la polèmica són tres: la data --que ha de ser a principis de juny pel calendari internacional dels artistes--; l'ajuntament de Sant Adrià del Besòs --que, segons Ruiz, dificulta el format actual del festival-- i la interlocució --ja que el Fòrum depèn de tres autoritats (l'Ajuntament de Barcelona, el de Sant Adrià del Besòs i l'autoritat portuària), i el festival reclama una única interlocució.

De totes maneres, Gabi Ruiz ha remarcat que si no s'aconsegueixen solucionar, hauran de buscar una altra ubicació.

De moment, l'Ajuntament de Barcelona ha aplaudit l'acord. "És fantàstic", ha afirmat aquest dissabte el tinent d'alcalde de Cultura, Jordi Martí, qui també ha assegurat que retornar el festival a un sol cap de setmana ajudarà:

"Tot s'ha de combinar, i a la ciutat li toca fixar les condicions adaptables a les necessitats de cadascú, però des de l'exigència."

El Primavera Sound aposta per Barcelona fins al 2027: 'La voluntat és quedar-nos-hi al 100%'
Algunes de les cues en la primera jornada del Primavera Sound al Fòrum (ACN/Violeta Gumà)


Edicions amb dues seus bessones

L'edició de l'any que ve tindrà doble seu, Barcelona i Madrid, amb tres dies de concerts a cada ciutat. I aquesta dualitat de seus, han explicat els directors del festival, volen que sigui una fórmula que es mantingui en futures edicions:

"La nostra voluntat és anar a Madrid i quedar-nos allí per sempre. Madrid és una ciutat espectacular i, pel que fa a la producció, el lloc és increïble. És un espai fet expressament per acollir festivals."

"El cartell serà el mateix a les dues ciutats i intentarem fer el possible perquè s'assemblin el màxim possible", ha afegit Gabi Ruiz.

La setmana passada els organitzadors van voler immortalitzar la disputa mentre negociaven amb el consistori barceloní la continuïtat del Primavera. Ho van fer amb un cartell de grans dimensions on l'alcaldessa, Ada Colau, i la presidenta de Madrid, Isabel Ayuso, es feien un petó.

Segons el festival, era una manera d'anunciar que l'any que ve hi hauria doble seu, Barcelona i Madrid i, de passada, recordar la polèmica de les intencions dels organitzadors de traslladar el festival a Madrid.

El Primavera Sound aposta per Barcelona fins al 2027: 'La voluntat és quedar-nos-hi al 100%'
El cartell del Primavera Sound on Colau i Ayuso es fan un petó (ACN/Violeta Gumà)


Les xifres del festival

Aquest dissabte ha sigut el dia de balanç del Primavera Sound, a un dia de tancar portes. Una edició d'aniversari, la vintena, que va començar amb nombrosos problemes derivats de la gran afluència de públic, com les llargues cues per accedir al recinte, les barres o els serveis.

Alfonso Lanza, codirector del Primavera Sound, ha reconegut que el primer dia del festival hi va haver problemes amb l'entrada massiva de gent a primera hora de la tarda. En aquest sentit, ha demanat disculpes i ha volgut agrair la feina feta a l'equip.

Per altra banda, ha explicat que en total han assistit a l'edició d'enguany mig milió de persones de fins a 139 països diferents.

Lanza ha detallat que l'estimació d'impacte econòmic a Barcelona és de 349 milions d'euros, cosa que el converteix en el festival amb més impacte a la ciutat, al darrere del Mobile.

El Primavera Sound aposta per Barcelona fins al 2027: 'La voluntat és quedar-nos-hi al 100%'
Cues d'entrada al Primavera Sound en el primer dia de festival al Fòrum (ACN/Violeta Gumà)
ARXIVAT A:
MúsicaPrimavera SoundAjuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut