En aquesta edició del festival hi ha 500 bandes i 16 escenaris
Barcelona

Les llargues cues i les queixes dels assistents obren el Primavera Sound més mastodòntic

L'organització demana disculpes pels problemes el primer dia del festival, que s'allargarà durant dues setmanes al parc del Fòrum de Barcelona

RedaccióActualitzat

La pandèmia de la covid va obligar a cancel·lar un dels festivals de música de referència de cada estiu a Catalunya, però el Primavera Sound ja ha tornat i està en marxa al recinte del parc del Fòrum de Barcelona.

Una edició d'aniversari, la vintena, que ha arrencat amb les actuacions de Joan Miquel Oliver i Maria del Mar Bonet i nombrosos problemes derivats de la gran afluència, com les llargues cues per accedir al recinte, les barres o els serveis.

Per compensar l'absència obligada, el Primavera Sound ha programat aquest any el doble de bandes del que era habitual fins ara, unes 500, en 16 escenaris simultanis.

En aquesta edició, la més mastodòntica organitzada mai, hi haurà concerts durant dos caps de setmana seguits. Una edició gegant que arriba en plena polèmica per la seva continuïtat a Barcelona.

Queixes dels assistents

La gran afluència de públic ha provocat nombroses queixes a les xarxes socials d'assistents que mostraven, amb fotografies i vídeos, les llargues cues que havien de fer per poder accedir al recinte, als serveis o, especialment, per aconseguir una beguda a les barres.

 

L'organització ha reconegut problemes al servei de barres i s'ha disculpat tot assegurant que treballen "sense descans" per posar-hi remei.

 

En tot cas, els esforços de l'organització es posaran a prova a partir d'avui mateix, ja que es preveu que les properes jornades, ja en cap de setmana, tinguin encara més afluència que la primera.


Cartell amb accent balear

El Primavera Sound 2022 segueix la seva tradició d'acollir estils transversals i tota mena d'apostes musicals. Un dels grans atractius de dijous, la jornada d'obertura del festival, va ser la banda australiana Tame Impala, que va regnar en un dels escenaris principals.

El grup nascut a Perth el 2007 va presentar el seu nou disc, "The slow rush", al mateix temps que continuava oferint als seus fans els hits més memorables de la banda liderada pel multifacètic Kevin Parker. Mentre els fans de Tame Impala embogien amb "Let it happen" a l'escenari NOS, els nord-americans Cigarettes After Sex presidien l'escenari de l'amfiteatre. Els texans presentaven el seu segon àlbum, "Cry", un compendi de nou peces de dream pop minimalista que van ser concebudes a Mallorca.

 

L'altre gran nom que esperaven la majoria dels assistents del festival era el de Pavement, la banda de rock indie que celebrava el retorn als escenaris per commemorar les seves tres dècades d'història. Tot i haver-se separat a finals del 1999, després de tan sols 10 anys d'història, Pavement van convertir-se en un dels grups de referència en el panorama del rock indie nord-americà i una de les bandes més influents dels anys noranta.

Joan Miquel Oliver, aquest dijous en concert al Primavera Sound (ACN / Violeta Gumà)

Charli XCX, Black Lips i Bad Gyal van tancar la primera jornada musical del Primavera Sound, que s'havia estrenat amb el mallorquí Joan Miquel Oliver. El cantant va presentar ahir el seu "Surfistes a càmera lenta" com a pas previ al retorn als escenaris dels Antònia Font dissabte que ve. Kim Gordon, Rodrigo Cuevas i Maria del Mar Bonet van completar el cartell d'un dels únics espais tancats del festival.

ARXIVAT A:
Primavera Sound
Anar al contingut