Un bloc de pisos nous per vendre.
Un bloc de pisos nous per vendre.
Barcelona

El preu dels pisos cau un 6,5% en el primer trimestre i recupera nivells de fa tres anys

Els preus dels pisos segueixen a la baixa. Durant el primer trimestre de l'any, l'habitatge va registrar un descens del 6,5% respecte al mateix període de l'any anterior. Segons les xifres del Ministeri d'Habitatge, el preu dels pisos estaria ara a un nivell molt similar al de fa tres anys. En concret, el preu mitjà del metre quadrat de l'habitatge lliure és de 1958,1 euros i el de l'habitatge protegit de 112,5 euros. Això sí, aquestes xifres parteixen dels valors de taxació dels pisos.

Actualitzat
En conjunt, tenint en compte l'habitatge lliure i el protegit, els preus dels pisos han baixat un 6,5% de mitjana respecte a l'any passat. El primer trimestre de 2009 ha mantingut la tendència de l'any anterior i ha sumat nous descensos. De fet, el preu mitjà de l'habitatge és ara un 3% més barat que al trimestre final de 2008 i ara ha retornat a nivells de fa tres anys.

En xifres absolutes, el Ministeri d'Habitatge situa en 1.958,1 euros per metre quadrat el preu de mercat dels pisos nous o amb menys de dos anys de vida, sempre segons els valors de taxació, un 6,8% menys que fa un any. El pisos lliures amb més de dos anys -considerats ja de segona mà-, en canvi, han pujat. Aquests habitatges són un 6,9% més cars que fa un any. Els pisos protegits, també han pujat. Ara són un 1,1% més cars i el preu del metre quadrat s'enfila fins als 1.112,5 euros.

Els preus més cars es continuen trobant al País Basc, Madrid i Catalunya. El preu mitjà per metre quadrat més alt el trobem a Sant Sebastià amb 3.785,2 euros. Barcelona és la segona ciutat més cara amb 3.657,3 euros/m2. Sant Cugat del Vallés és la quarta més cara amb 3.605,7 euros, només per darrera de Getxo i just per davant de Madrid amb 3.531,8 euros/m2. Qui busqui un pis barat el trobarà a pobles com Don Benito, a Extremadura, on el preu del metre quadrat és de 959,7 euros.
Anar al contingut