Barcelona

El president d'Habitat declararà com a imputat per la mort de cinc treballadors en un accident laboral

El jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona ha citat a declarar com a imputat el president de la promotora immobiliària Bruno Figueras en relació amb un accident laboral que va causar la mort de cinc treballadors. L'accident va succeir al carrer Almogàvers de Barcelona el mes de juliol del 2006, quan un mur de contenció es va enfonsar sobre una rasa. Dos dels treballadors morts eren espanyols i la resta, pakistanesos. Un altre operari hi va resultar ferit. Figueras haurà de prestar declaració al jutjat el pròxim 13 de febrer. El jutge ha imputat també per homicidi imprudent, delicte de lesions i contra els drets dels treballadors vuit responsables de l'obra.

Actualitzat
En una providència, el jutge que investiga l'accident laboral, en el qual van morir dos treballadors espanyols i tres de pakistanesos i un altre va quedar ferit, cita també a declarar com a imputat pel mateix dia Ramon C., administrador de l'empresa FSI, subcontractada per Habitat a través del seu instrumental Norbella per a la construcció del complex d'oficines on va passar l'accident.

Dos administradors de Brendom, empresa al seu torn subcontractada per FSI i que va utilitzar, amb identitats suplantades, els tres pakistanesos morts en l'accident laboral, declararan així mateix com a imputats.

Davant del jutge instructor han declarat ja com a imputats vuit responsables de l'obra, on el 27 de juliol es va ensorrar sobre una rasa un antic mur de contenció que pel que sembla no estava apuntalat, en les diligències que va obrir per cinc presumptes delictes d'homicidi imprudent, lesions imprudents i contra els drets dels treballadors.

Amb la ronda de declaracions, el jutge intenta determinar a qui corresponia la seguretat de la zona d'urbanització del complex d'oficines, atès que l'accident laboral va succeir quan s'estava excavant una galeria de serveis.

En les dues ocasions en què ha declarat davant del jutge com a imputat, el coordinador de Seguretat de l'edifici en obres del carrer Almogàvers, Luis A., ha sostingut que els responsables del projecte no li van encarregar redactar un pla de seguretat específic per a la galeria on va passar l'accident.
Anar al contingut