El president del Parlament Europeu diu que "ningú a Europa" ajudaria Catalunya

Antonio Tajani demana a Puigdemont que no declari la independència perquè "ningú l'ajudaria"

RedaccióActualitzat

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, demana al president català Carles Puigdemont que no declari la independència perquè no tindran suports. Tajani ho ha dit en una entrevista a la cadena COPE.

"Crec que seria bo que el govern de Catalunya no proclami la independència, perquè estem a favor del diàleg i ningú a Europa podria acceptar la independència de Catalunya. Estarien sols, ningú els ajudaria."

El president de l'Eurocambra reitera que la solució al conflicte de Catalunya ha de ser dins del marc jurídic espanyol.

Preguntat sobre els problemes que en l'actualitat afronta la Unió Europea, el dirigent europeu ha explicat que la qüestió catalana se situaria al darrere del creixement dels populismes i la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Per a la solució del primer, ha expressat la necessitat de "resoldre els problemes dels ciutadans" des de la política, perquè "així els populismes perdran vots".

I sobre el Brexit, ha exposat els tres principals problemes que, segons el seu parer, amaga: els drets dels ciutadans europeus que resideixen a la Gran Bretanya en aquests moments, la negociació econòmica i la frontera entre Irlanda del Nord i la República d'Irlanda.

ARXIVAT A:
IndependènciaProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut