Barcelona

El president del Mobile World Congress recomana a Barcelona que faci d'aparador de la "vida connectada"

El president del Mobile World Congress recomana a Barcelona que faci d'aparador d'aquesta societat connectada. A "L'entrevista de diumenge" del 3/24, assegura que al 2020 hi haurà més de 25.000 milions d'aparells connectats i que la gent viurà millor.

RedaccióActualitzat
Cada cop més connectats. Aquest és el pensament del Mobile World Congress que se celebra a Barcelona a partir de dilluns. L'ha expressat la seva cara més visible, John Hoffman, el conseller delegat de la GSMA, l'associació d'operadores que impulsa el congrés.

A "L'entrevista de diumenge" del 3/24, Hoffman ha explicat que caminem cap a "una vida connectada". Actualment hi ha 7.000 milions de telèfons al món i 3.500 milions de persones amb accés a internet. Hoffman parla d'un futur pròxim, el 2020, on hi haurà 25.000 milions d'aparells electrònics connectats a la xarxa.

Segons Hoffman, ja som en aquest camí, però avisa que les connexions encara seran més importants cada dia que passi. Afirma que "seran la locomotora cap al futur". Hoffman considera que, a més, el futur serà brillant i que la tecnologia "no ens dividirà, sinó que estarem més junts". Assegura que "la gent viurà millor".

Barcelona, aparador

El president del congrés explica que Barcelona s'ha de convertir en un gran aparador de les telecomunicacions que faci recuperar l'interès de la resta del món per les empreses europees. Destaca, a més, que pot servir com a plataforma per consolidar la ciutat com un punt de negocis.

Hoffman també creu que el congrés pot servir per albirar una sortida de la crisi. Reconeix que "Europa ens està costant bastant, al sector de les telecomunicacions" i apunta que el Mobile World Congress ha de servir perquè "els líders mundials del sector vegin què podem fer plegats, i també individualment, perquè aquestes empreses tornin a l'avantguarda i vegin que aquí poden créixer, tenir beneficis i reinvertir en serveis per als ciutadans de tot el món".

Procés de sobirania? No ho sap / No contesta

Hoffman s'ha mostrat cautelós respecte al debat sobiranista català i les conseqüències que podria tenir per al congrés el fet que Catalunya fos un estat independent. Assegura que esperaran i que, "un cop es prenguin les decisions, avaluarem la situació, i veurem quin impacte tenen i quines decisions prenem en relació amb el Congrés Mundial de Mòbils a Barcelona".

Hoffman no es mulla però reconeix que "ho mirarem amb cautela". Afirma que no tenen "cap posició en un sentit o en l'altre".

1.500 expositors i 70.000 visitants

El Mobile World Congress s'estrena a Barcelona amb més de 1.500 expositors. S'espera que vindran uns 70.000 visitants de diferents països. El congrés, que es fa al recinte firal Gran Via, ocupa uns 94.000 metres i augmenta un 50% l'espai que ocupa respecte a l'edició anterior.

L'organització d'aquest gran esdeveniment del món de la telefonia mòbil va a càrrec del GSMA, una mena de patronal mundial del sector, que agrupa uns 800 operadors de 220 països.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut