Barcelona

El PPC diu que la decisió de Carod deixa el govern en situació "d'interinitat" i augura un avanç electoral

Primeres reaccions dels partits de l'oposició a la decisió de Josep-Lluís Carod-Rovira de renunciar a tornar a ser candidat a la presidència per ERC. Per la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, el procés que s'ha seguit "ha estat una manera poc republicana de designació de Puigcercós com a candidat a la presidència". Per Camacho, la decisió de Carod deixa el govern en situació "d'interinitat" i considera que podria ser símptoma que els socis de l'executiu català "estiguin preparant eleccions anticipades". La presidenta dels populars catalans ha variat les seves prediccions, ja que aquest dijous negava aquesta possibilitat en una entrevista al programa "Hora Q".

Actualitzat
Sánchez-Camacho ha canviat d'opinió en poques hores sobre un possible avanç electoral. Si aquest divendres en roda de premsa ha augurat aquesta possibilitat, aquest dijous a la nit, entrevistada pel programa "Hora Q", de TV3, Camacho ha declarat que "crec que no hi haurà eleccions anticipades. Crec que el president Montilla té molt clar mantenir-se fins a les properes eleccions".

La presidenta dels populars també creu que ERC no es planteja sortir del govern "ara per ara" i ha afegit que "en cas que Carod decidís sortir del govern, Montilla seguirà fins al final".

La presidenta del PP català ha dit que el "pacte" perquè Carod continuï al govern i Puigcercós com a president d'ERC demostra que el vicepresident de l'executiu català "vol seguir al capdavant" d'un departament, que "és un error deixar en la seva gestió".
Anar al contingut