Madrid

El PP exigeix a Zapatero que aturi l'aplicació de l'Estatut

Un cop aprovat l'Estatut amb gairebé el 74% de vots afirmatius, una de les qüestions que ocupen ara l'atenció és el possible recurs que el PP pugui presentar al Tribunal Constitucional. El PSOE s'ha mostrat preocupat per l'actitud dels populars, que avui han insistit en la seva postura, i ha demanat a Mariano Rajoy i al PP que rectifiquin i reconeguin el resultat i la validesa democràtica del referèndum. Els dos grans partits espanyols mantenen també les distàncies a l'hora d'afrontar l'altre gran repte del moment, el procés de pau a Euskadi.

Actualitzat

Al president del govern espanyol, que avui ha presidit la reunió de l'executiva del PSOE, li preocupa la reacció d'ahir del líder de l'oposició sobre el referèndum no acceptant el resultat de la consulta. Per això la direcció socialista ha sortit a desautoritzar les interpretacions del PP, acusant Rajoy de no reconèixer mai les seves derrotes electorals. El PSOE lamenta que els populars menyspreiïn les decisions majoritàries dels ciutadans i ha criticat que Rajoy insisteixi a aturar una llei que ha estat referendada pel poble de Catalunya.

El PP, però, es manté en la seva oposició al text i insisteix que se'n paralitzi l'entrada en vigor, tot i que de moment no ha anunciat cap data per presentar l'anunciat recurs al Tribunal Constitucional. El Partit Popular ha aprofitat per portar la seva petició al terreny basc i demanar també que no es faci cap pas en el procés de pau sense el consens del PP.

Davant d'aquesta actitud dels populars, l'altre partit que va fer campanya pel "no" a l'Estatut, ERC, ha admès que la coincidència amb el PP a l'hora de demanar el vot negatiu per l'Estatut ha pogut frenar molts dels seus votants a inclinar-se també pel "no". El secretari general de la formació, Josep-Lluís Carod-Rovira, creu que no és moment encara de considerar si el referèndum tindrà conseqüències internes per al partit, però ha recordat que aquesta ha estat l'etapa en què ERC ha obtingut els seus millors resultats. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut