Un moment de l'espectacle "La bruja y don Cristóbal", de la companyia Títeres desde Abajo
Un moment de l'espectacle "La bruja y don Cristóbal", de la companyia Títeres desde Abajo
Santa Coloma de Gramenet

El PP demana que se suspengui l'actuació a Santa Coloma dels titellaires detinguts a Madrid

La companyia Títeres desde Abajo, empresonats durant cinc dies al febrer, farà dues funcions a la festa major del municipi

Actualitzat

El grup del PP a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha demanat al govern municipal que suspengui l'actuació prevista en el programa de la festa major dels titellaires detinguts el mes de febrer per presumpte enaltiment del terrorisme. La companyia Títeres desde Abajo farà dues funcions dilluns vinent al teatre Segarra, en una actuació qualificada com a "espectacle per a adults".

El regidor del PP al consistori, David Zambrana, creu que "no es pot permetre que els impostos dels veïns de Santa Coloma serveixin per pagar actuacions de qui no entén el dolor aliè, de qui aprofita aquest dolor per fer negoci i en forma de sàtira". En el programa de les festes, l'alcaldessa, Núria Parlon, diu que les funcions previstes de Títeres desde Abajo, juntament amb les exposicions programades en la festa major, demostren "l'aposta pels continguts de conscienciació i defensa de la llibertat d'expressió".

Els dos artistes de la companyia van estar empresonats durant cinc dies després d'interpretar una obra en presència de nens a Madrid en què una titella exhibia una pancarta amb el lema "Gora Alka-eta" i s'escenificaven diverses agressions a putxinel·lis. L'Audiència Nacional no va trobar que estigués degudament acreditat que es cometés exaltació del terrorisme i va traslladar la causa, que es manté oberta als jutjats ordinaris, per un suposat delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.

Anar al contingut