Imatge d'arxiu de l'espectacle dels titellaires acusats d'enaltiment del terrorisme
Imatge d'arxiu de l'espectacle dels titellaires acusats d'enaltiment del terrorisme
Madrid

L'Audiència Nacional arxiva la causa contra els titellaires

El jutge Ismael Moreno considera ara, com la Fiscalia, que només volien fer una crítica a l'"actuació policial"

Actualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha arxivat la causa contra dos titellaires per enaltiment del terrorisme. En l'acte, el magistrat es fa ressò del canvi de parer de la Fiscalia que assegura que "no ha quedat degudament acreditada la perpetració" del delicte d'enaltiment del terrorisme. Afirma ara que només volien fer "una crítica a l'actuació policial".

El mateix jutge Ismael Moreno va enviar a la presó els dos titellaires, Alfonso Lázaro i Raul García, per enaltiment del terrorisme el mes de febrer després que representessin l'obra "La bruja y don Cristóbal", durant la qual s'ensenyava un cartell on hi havia escrit "Gora Alka ETA". Van estar tancats durant cinc dies. després van haver de presentar-se regularment al jutjat i tenien prohibit sortir de territori espanyol.

La Fiscalia diu ara que "en cap moment en tot el desenvolupament de l'obra, els dos actors van realitzar actes o proferir expressions de lloança, enaltiment ni justificació o promoció de l'activitat terrorista". També admeten que l'obra "va ser inintel·ligible per al públic en general" perquè es va representar en esperanto.

El jutge tampoc admet a tràmit les proves contra els actors Alberto San Juan i Gloria Muñoz, que van tornar a representar a Madrid l'obra de titelles i van mostrar el mateix cartell. Considera que la seva intenció va ser solidaritzar-se amb els titellaires i assenyala que, quan es va representar l'obra, no hi havia nens ni es va produir cap alteració de l'ordre públic.

 

Anar al contingut