Madrid

El popular González Pons diu que l'ordre de detenir el president de la Diputació d'Alacant ve d'Interior

El secretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, acusa el ministeri de l'Interior d'haver ordenat la detenció del president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, i exigeix explicacions del departament que dirigeix el socialista Alfredo Pérez Rubalcaba. Les declaracions de González Pons arriben després que el Tribunal Superior de Justícia de València (TSJV) ha afirmat en un comunicat que cap jutge va ordenar l'arrest. Des del PP ja s'han sentit veus que acusen la policia de voler perjudicar el PP amb detencions d'aquest tipus. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha denunciat el que considera una doble vara de mesurar dels fiscals i la policia que perjudica sempre el PP i la portaveu del PP en el Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que a Espanya s'usa molt "la pena del telenotícies".

Actualitzat
El secretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, veu interessos del PSOE al darrere de la detenció del president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll. Segons Gónzalez Pons, l'ordre de detenir Ripoll prové d'Interior i ha exigit una explicació immediata del ministeri que dirigeix Alfredo Pérez Rubalcaba.

Per al secretari de Comunicació dels populars, la policia ha "suplantat" el jutge en aquests arrestos. Les acusacions de González Pons arriben tot just després que el Tribunal Superior de Justícia de València (TSJV) ha emès un comunicat on informa que cap jutge va ordenar la detenció del president de la Diputació d'Alacant ni tampoc la seva citació judicial ni la seva imputació.

Veus del PP denuncien discriminació en les detencions al seu partit


El Comitè Nacional de Drets i Garanties del PP ha dit que veu "estranya" la manera com van actuar els cossos de seguretat de l'Estat en la macrooperació a Alacant i Oriola, amb onze detinguts i en la qual s'ha deixat el president de la Diputació d'Alacant en llibertat amb càrrecs. Afirmen que "no calia" fer els escorcolls a la Diputació d'Alacant i a l'ajuntament d'Oriola ja que "hi ha documents que poden sol·licitar-se per la via judicial". A més, han explicat que de moment no prendran cap mesura contra els càrrecs del PP detinguts perquè no tenen informació judicial.

La presidenta de la comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha denunciat el que considera una doble vara de mesurar dels fiscals i la policia que perjudica sempre el PP

La portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que Espanya usa molt "la pena del telenotícies", en referència a la presència en els mitjans de comunicació en algunes detencions de polítics, cosa que contrasta amb d'altres, com el de Seseña, on els càrrecs implicats eren socialistes. En aquest sentit, ha demanat a Interior i a la Fiscalia "més transparència" i que "no discriminin" a l'hora de dur a terme les seves actuacions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut