Manifestació pels carrers del Poble-sec contra les agressions sexuals
Manifestació pels carrers del Poble-sec contra les agressions sexuals
Barcelona

El Poble-sec es manifesta contra les darreres agressions sexuals al carrer

Un miler de veïns recorren els carrers del barri per denunciar la inseguretat que pateixen les dones

Actualitzat

Una onada d'indignació ha recorregut dijous al vespre els carrers del Poble-sec. Convocats per diversos col·lectius feministes davant un dels símbols del barri, el teatre d'El Molino, un miler de veïns han denunciat les dues agressions sexuals contra dones al barri, una diumenge i la segona, dimecres mateix a primera hora del matí.

Després de passar pel carrer Tapioles, on també es va denunciar una agressió, la manifestació ha acabat a la falda de Montjuïc, per simbolitzar un dels espais on les dones tenen por d'anar soles.

La marxa, però, ha recorregut per diversos carrers del barri amb consignes com "Els carrers són feministes", "La nit és nostra", "Vull ser lliure, no valenta" o "Cap agressió sense resposta".

 

Els col·lectius feministes que van convocar la protesta asseguren que no es tracta de casos aïllats, sinó que formen part d'una llarga llista de greuges. Els veïns del Poble-sec reclamen més presència policial al barri  per evitar que el Poble Sec es converteixi en una zona atractiva per als delinqüents.  

La marxa va fer aturades en punts negres del barri, com el lloc on va passar una violació o el portal on viu una de les víctimes, i va acabar en un parc que simbolitza, segons l'organització, els espais on les dones no se senten segures.

 

De moment, les tasques dels Mossos se centren a trobar els autors de les agressions. Ara com ara, la policia no vincula els dos fets, i per això ha obert dues investigacions separades per identificar i detenir l'autor o autors de les agressions.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut