Uns turistes que s'han trobat el pas barrat quan intentaven accedir a Sant Martí d'Empúries (ACN)
Uns turistes que s'han trobat el pas barrat quan intentaven accedir a Sant Martí d'Empúries (ACN)

El poble de Sant Martí d'Empúries, tancat per un casament

Barack i Michelle Obama i l'actor Will Smith, entre els convidats de l'enllaç del germà del magnat Elon Musk

RedaccióActualitzat

Els turistes que aquest divendres han volgut visitar el nucli de Sant Martí d'Empúries, a l'Alt Empordà, s'han trobat amb la sorpresa que estava tancat.

Un cartell, en un dels pàrquings de l'entrada, on cal deixar els cotxes, ja ho advertia: "Poble i restaurants tancats."

El motiu? La festa privada que s'hi fa aquest vespre, prèvia al casament que es fa demà a les ruïnes d'Empúries. El nuvi és Kimbal Musk, germà d'Elon Musk, el magnat i inversor nord-americà propietari de l'empresa Tesla

 

 

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, entre els 300 convidats que assistiran a l'enllaç hi ha l'anterior president dels Estats Units, Barack Obama, i la seva dona, Michelle, i l'actor nord-americà Will Smith

Sant Martí d'Empúries, que forma part del muncipi de l'Escala, és un petit nucli urbà emmurallat a tocar de les ruïnes grecorromanes d'Empúries, que estan obertes, però, aquest dissabte tancaran a les cinc de la tarda, tres hores abans del que és habitual, causa dels preparatius del casament. 

Del menú que s'hi servirà, se n'ha encarregat el restaurant Molí de l'Escala. Els treballadors que seran presents en la celebració tenen prohibit portar mòbils per evitar que se'n difonguin imatges.

L'escenari de la festa d'avui per als convidats es fa a la plaça Major de Sant Martí, on hi ha l'església i diversos restaurants.

 

 

Per aquest motiu, des del matí, un desplegament de tanques miraven de dissuadir els visitants d'accedir al poble. Al migdia, al dispositiu, s'hi han afegit vigilants de seguretat privats. 

Alguns dels turistes sorpresos per la mesura s'ho han pres amb resignació, però altres han expressat el seu disgust. 

Fonts del Departament de Cultura de la Generalitat han confirmat a Europa Press que les ruïnes d'Empúries es poden llogar per a celebracions tenen un preu que és públic i ja s'han fet per a altres esdeveniments. 

La seguretat de la cerimònia i del convit és completament privada, sense que l'organització hagi demanat l'assistència dels Mossos d'Esquadra ni de cap policia.

Aquest vespre, els CDR han fet diverses pintades, que reclamaven la república, als accessos a Sant Martí d'Empúries.

 

 

Les restriccions d'accés a Sant Martí d'Empúries i les ruïnes grecoromanes no afecten l'accés a les platges de la zona, que continuen obertes

Anar al contingut