Barcelona

El ple de l'Ajuntament de Barcelona demana unànimement que l'aeroport del Prat sigui un enllaç de vols intercontinentals

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una declaració per aconseguir que l'aeroport del Prat sigui un "hub" europeu. Es tracta de convertir el principal aeroport català en un centre de distribució de trànsit internacional amb vols transoceànics, un tema que també abordaran la setmana que ve José Luis Rodríguez Zapatero i José Montilla. La declaració pactada per tots els grups considera que l'adjudicació de la nova terminal de l'aeroport ha de tenir en compte les opinions de l'Ajuntament, la Generalitat i els agents socials implicats. D'aquesta manera s'ha de triar "la millor aliança aèria per a l'expansió continental i intercontinental des d'aquesta nova terminal".

Actualitzat

La declaració institucional que el consistori barceloní ha aprovat demana que l'adjudicació de la nova terminal sud de l'aeroport del Prat es porti a terme al més aviat possible i que la posició del govern municipal i de la Generalitat sigui "determinant", així com l'opinió dels agents de la societat civil.

El text també advoca per garantir un projecte sòlid per part dels operadors que "reforci la confiança dels inversors i del sector empresarial i logístic català i del sud d'Europa", així com "el desenvolupament de la indústria auxiliar aeronàutica".

També defensa que s'asseguri una oferta de vols intercontinentals per càrrega i passatgers que posicioni el de Barcelona com a "aeroport líder del sud d'Europa, amb connexions amb mercats prioritaris com l'Àsia, l'Orient Mitjà, l'Euroregió Mediterrània, l'Europa de l'Est, els Estats Units i Llatinoamèrica".

Un text que ha estat consensuat pels socis del govern municipal -PSC, ERC i ICV- i el grup municipal de CiU. Finalment els populars han votat a favor de la proposta, tot i que el seu portaveu, Alberto Fernández Díaz, ha posat en dubte la utilitat d'aquest tipus de pronunciaments. 

Aquesta petició del consistori arriba després que aquesta setmana el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, i el tinent d'alcalde, Jordi Portabella, han discrepat obertament sobre els terminis d'adjudicació. Mentre que la Generalitat defensa que l'adjudicació de la terminal es faci "sense presses", Portabella va rebutjar que la decisió s'ajornés fins després de les municipals. L'alcalde Jordi Hereu ha intentat treure ferro a la polèmica assegurant que el més important és que s'arribi a un bon acord.

Anar al contingut