Catalunya

El Pirineu estrena la temporada d'esquí amb bones previsions

Les estacions d'esquí del Pirineu preveuen ingressar aquests dies un 15% de la facturació de la temporada. En l'inici de la temporada, les previsions d'ocupació són molt optimistes, gràcies a les últimes nevades, les condicions meteorològiques favorables i la bona qualitat de la neu.

Actualitzat
El Pont de la Puríssima marca aquest any l'inici de la temporada d'esquí. Totes les estacions del Pirineu obren en uns dies que preveuen que els proporcionoran gairebé un 15% de la facturació de la temporada. Les excel·lents condicions de la neu i les previsions meteorològiques favorables fan pronosticar uns bons nivells d'ocupació.

Segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, les estacions del Pirineu lleidatà preveuen vendre al voltant dels 95.000 forfets durant aquests cinc dies. Les estacions pallareses fan els últims preparatius per deixar a punt les pistes amb un primer dia de temporada amb forfet gratuït. Tant Espot com Portainé com Tavascan obren el 100% de les instal·lacions. Així, la neu que ha caigut aquesta setmana al Pirineu i les hores de canons funcionant han garantit un bon començament per a les onze estacions d'esquí de Lleida, on s'espera un 85% d'ocupació mitjana. Segons els hotelers, el comportament del client és similar al de l'any passat. Les reserves es fan a última hora i es té molt en compte el preu.

A les estacions del Pirineu gironí, la qualitat de la neu és extraordinària com a conseqüència de les nevades i les fredes temperatures d'aquesta setmana, que els han permès fer neu artificial. Les quatre estacions de la demarcació estan obertes, però només amb el 40% de les pistes, tot i que diumenge n'obriran més. Les previsions d'ocupació per a aquests cinc dies són del 75%.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut