Una grup de representants polítics del PDECat han visitat les obres de la carretera N-260 a Gerri de la Sal el dia 10 de novembre del 2016. (horitzo…
Una grup de representants polítics del PDECat han visitat les obres de la carretera N-260 a Gerri de la Sal el dia 10 de novembre del 2016. (horitzontal)

El PDECat demana solucions urgents a Foment per millorar la seguretat de la N-230 i les comunicacions a través de la N-260

ACN Gerri de la Sal.-Una representació de líders territorials del PDECat al Pirineu, encapçalada per senadors d'aquest partit, han denunciat la situació de manca d'inversió del govern de l'Estat respecte a infraestructures com la N-230 i la N-260. El senador Josep Lluís Cleries ha explicat que no s'inverteix ni el que hi ha pressupostat que ''és poc''. La senadora Mayte Rivero ha demanat solucions urgents en temes de seguretat per la N-230 i de millora de comunicacions per la N-260. Rivero ha explicat que més enllà de la vella reivindicació de les infraestructures reclamen a a Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) millores de neteja de la llera dels rius, una revisió del cadastre pel que fa a edificacions rústiques que es computen com a urbanes i millores al Parc Nacional d'Aigüestortes relacionades amb la promoció i serveis d'aquest espai protegit.

Aquestes reclamacions, els senadors del PDECat les han fet des de Gerri de la Sal, on el Ministeri de Foment està executant la millora de la travessia urbana. Rivero ha lamentat que Foment no accedís a la creació d'una Comissió de seguiment de l'obra en la qual els representants polítics en formessin part.El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, ha reclamat mesures urgents per solucionar els col·lapses que s'originen els cap de setmana en aquest punt de la N-260. Al nucli urbà de Gerri de la Sal, degut a les obres que si estan realitzant, es dóna pas alternatiu als vehicles. Sibís, ha insistit en la seva reclamació a Foment que reforcin els semàfors amb personal els caps de setmana per evitar col·lapses i quilomètriques cues de vehicles. El principal motiu és que es dóna el mateix temps d'entrada al Pallars com de sortida.Pel que fa al cadastre de les edificacions rústiques, Rivero ha lamentat, que té efectes colaterals pels fills dels propietaris i ha explicat que en alguns casos s'han denegat beques universitàries relacionades amb aquest aspecte, en considerar aquestes edificacions agràries o ramaderes com urbanes. Rivero ha dit que demanen que es reverteixi aquesta situació que fa perdre oportunitats econòmiques a moltes famílies.Aprofitant que estaven a Gerri de la Sal, Rivero ha explicat, que reclamaran una millora per les salines de Gerri de la Sal.

Anar al contingut