El ple ha tractat sobre els passos que cal donar per resoldre el conflicte polític al País Basc després del cessament de l'activitat violenta d…
Iñigo Urkullu durant la seva intervenció en el ple monogràfic celebrat al Parlament bascc a proposta d'EH Bildu. (Foto: EFE)
Vitòria-Gasteiz

El Parlament basc aprova les bases per a una pau que reconegui la injustícia de la violència, el dany causat i la dignitat de les víctimes

Amb els vots del PNB, el PP i el PSE, el Parlament basc ha aprovat una resolució a favor d'una pau que reconegui la injustícia de la violència, el dany causat i la dignitat de les víctimes. EH Bildu, que ha promogut aquest ple monogràfic, s'ha abstingut i ha denunciat que s'ha intentat d'excloure'ls. La cambra basca també ha donat llum verda al diàleg entre el govern espanyol i ETA.

Catalunya Ràdio / RedaccióActualitzat
Amb els vots del PNB, el PP i el PSE, el Parlament basc ha aprovat una resolució a favor d'una pau que reconegui la injustícia de la violència, el dany causat i la dignitat de les víctimes. Euskal Herria Bildu, que ha promogut aquest ple monogràfic, s'ha abstingut. La cambra basca també ha donat llum verda al diàleg entre el govern espanyol i ETA, decisió que ha estat ratificada per EH Bildu i la formació Jeltzale.

El Parlament de Vitòria ha ratificat el "sòl ètic" de la Ponència de Pau i Convivència, que es va iniciar la passada legislatura sense la presència de l'esquerra abertzale a la cambra. Aquesta iniciativa ha sortit endavant amb l'abstenció d'EH Bildu i d'UPyD. La portaveu de la coalició abertzale, Laura Mintegi, ha denunciat que s'ha tractat d'«excloure» al seu grup de l'acord majoritari. En aquest context, Mintegi ha advertit que "sense la força i la sensibilitat que representa EH Bildu, no s'aconseguirà la pau".

Els tres partits que han impulsat la resolució consideren que el text aprovat és un bon punt de partida i una aposta ferma i clara a favor de la pau. El socialista Rodolfo Ares ha destacat, a més, el missatge d'unitat que es transmet i ha destacat "l'esforç" fet per presentar una única resolució i donar al conjunt de la societat basca el missatge "que la immensa majoria d'aquest Parlament està d'acord amb les bases sobre les quals hem de construir el nostre futur", ha dit Ares.
Anar al contingut