El Pakistan respon i bombardeja l'Iran tot i dir que té "un gran respecte pel poble iranià"

És una rèplica al bombardeig iranià en territori pakistanès de dimarts, i en copia també la justificació que va donar l'Iran, que el va acusar de no combatre el terrorisme

RedaccióActualitzat

El Pakistan ha bombardejat aquest dijous al matí territori de l'Iran: han estat atacs aeris contra posicions de grups independentistes del Balutxistan, a cavall dels dos països, i hi haurien mort almenys nou persones.

Són atacs que el Pakistan ha llançat dos dies després que l'Iran bombardegés territori seu amb l'excusa d'atacar bases de la milícia Jaish al-Adl i matés dos nens, segons el govern iranià.

Destrucció pels atacs de l'Iran, aquest dimecres a Panjgur, al Pakistan

"Gran respecte pel poble iranià"

En un comunicat, el Ministeri d'Exteriors del Pakistan diu que han atacat set "amagatalls" dels "terroristes", i ha afegit que "sent un gran respecte pel poble iranià":

"El Pakistan respecta plenament la sobirania i la integritat territorial de l'Iran, l'únic objectiu de l'acte d'avui ha estat la cerca de la pròpia seguretat i l'interès nacional del Pakistan."

Però també lamenta la "manca d'acció" de l'Iran en els territoris "sense govern" dins les seves fronteres, malgrat "els múltiples informes amb evidències" d'activitat terrorista que els han enviat.

És un comunicat molt similar en el to i en els arguments utilitzats al que va fer públic aquest dimecres l'Iran per justificar els atacs en territori del Pakistan d'aquest dimarts.

Mentrestant tant el primer ministre interí del Pakistan, Anwaar ul Haq Kakar, que era al Fòrum de Davos, i el d'Exteriors, Jalil Abbas Jilani, en una reunió a Àfrica, han tornat de pressa al seu país.

Segons fonts de l'Iran, els atacs d'aquest dijous han mort tres dones i quatre menors, "cap d'ells de nacionalitat iraniana", balanç al qual s'han afegit posteriorment dos homes.

L'escalada al Pròxim Orient s'estén

La resposta a l'atac suposa una escalada en la tensió a l'Orient Pròxim i Mitjà encetada pels atacs de Hamas a Israel de l'octubre i alimentada per la sagnant resposta d'aquest país a Gaza.

Una escalada que ja s'ha estès al Líban i al Iemen, i que els atacs de l'Iran d'aquesta setmana, gairebé inèdits pel que fa a aquest país, han portat a Síria, l'Iraq i fins i tot el Pakistan.

L'Iran va justificar els atacs a dins dels territoris dels tres països dient que estava destruint bases terroristes "amb vincles amb Israel", cosa que els tres governs han negat.

De moment, el Pakistan ha estat l'únic dels tres països a respondre amb la mateixa moneda, i ara caldrà veure si això s'acaba convertint en un conflicte obert o els dos països aconsegueixen reconduir la situació.

Destrucció pels atacs de l'Iran, aquest dimecres a Panjgur, al Pakistan

 

ARXIVAT A:
Pròxim Orient IranPakistan
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut