Barcelona

El nombre de treballadors afectats pels ERO a Catalunya es multiplica per 15 i ja s'acosta als 95.000

Entre els mesos de gener i juliol s'han autoritzat a Catalunya més de 2.200 expedients de regulació d'ocupació. Això és 7 vegades més que al mateix període de l'any passat, segons les dades de la Conselleria de Treball. El nombre de treballadors afectats pels ERO s'ha multiplicat per 15 i s'acosta als 95.000. Prop del 70% dels expedients són temporals, un 17%, d'acomiadament, i la resta, de reducció de jornada. Dos de cada tres ERO s'han presentat a la indústria, i el 84% del total, a la demarcació de Barcelona. Les dades s'han fet públiques el Dia del Treball Digne, que ha aplegat més de 6.000 delegats de CCOO i UGT a la plaça Sant Jaume.

Actualitzat
Treballadors de tot Catalunya han omplert la plaça. S'hi han pogut veure pancartes d'empreses amb ERO en marxa, com ara Roca.

Davant del panorama econòmic actual, el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, ha advertit que els treballadors no poden "pagar doblement" la crisi, amb atur i rebaixes laborals, i ha retret al governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, que "des de la seva poltrona" que, ha recordat, "li paguem entre tots", demani que es rebaixin les condicions laborals. Álvarez ha recordat que el 60% dels treballadors espanyols cobren 1.000 euros al mes o menys i que això situa Espanya entre els països europeus amb els salaris més baixos.

També el secretari general de Comissions Obreres, Joan Carles Gallego, ha posat l'accent en la defensa dels drets dels treballadors i ha assegurat que la solució a la crisi no és l'acomiadament lliure ni la rebaixa de salaris, sinó la negociació col·lectiva. I ha avisat als empresari que "tindrem conflictes" si neguen aquest dret.
Anar al contingut