La subhasta es va fer al complex Four Seasons de Jumeirah (Emirates Auction LLC)

El negoci de les matrícules curioses bat rècords: paguen 13 milions per una placa de Dubai

Als Emirats Àrabs Units s'entén que les combinacions més curtes són un símbol de riquesa i distinció

La matrícula "P7" de Dubai ha aconseguit batre tots els rècords mundials en subhastes d'aquesta mena.

En concret, algú va decidir pagar-ne 55 milions de dirhams (13,6 milions d'euros) durant la subhasta benèfica "Números més nobles", que posava a la venda números de telèfon i matrícules considerades curioses.

La venda d'aquestes plaques s'ha convertit en una pràctica habitual al país, i serveix als més adinerats per poder demostrar a tothom el seu estatus i riquesa.

De fet, alguns dels establiments més selectes, com l'hotel Burj al-Arab, no accepten que hi entrin cotxes amb una matrícula massa llarga, és a dir, massa vulgar.

Els diners d'aquesta subhasta, segons ha explicat l'organització, es destinaran a una campanya solidària impulsada pel xeic i emir de Dubai, Mohammed bin Rashid, que pretén fer arribar ajuda alimentària a la població coincidint amb el Ramadà.


Una pugna "ferotge"

La subhasta es va fer dissabte al vespre al complex Four Seasons de Jumeirah, i els mitjans locals han explicat com hi va haver una cursa "ferotge" entre els que volien aconseguir la matrícula en qüestió.

Tot just començar la subhasta, el presentador va preguntar als assistents si estaven disposats a batre el rècord d'ara fa 16 anys, l'empresari local Saeed Abdul Ghaffar Khouri va pagar 52,2 milions de dirhams per una placa amb el número 1 a Abu Dhabi.

"Establirem un nou rècord mundial?", els va dir, i la resposta de públic va ser un sí rotund.

La licitació va partir de 15 milions de dirhams i de seguida es va enfilar fins als 30. La següent oferta, de 35 milions, la va fer el fundador de Telegram, Pavel Valeryevich Durov.

En aquell punt, la cursa es va estancar durant uns minuts, fins que es va tornar a animar per arribar a tota velocitat a l'oferta de 55 milions de dirhams, que va presentar algú que ha volgut quedar en l'anonimat.


Dels Emirats Àrabs a Andorra

Fora de l'Orient Mitjà també hi ha casos de compravenda de matrícules a preus estratosfèrics, com ara la placa "R", d'una sola lletra, que es va vendre a una subhasta a Hong Kong a principis d'aquest any per l'equivalent a uns 3 milions d'euros.

En el cas de Dubai es permet la venda entre particulars i l'Estat també en posa algunes a la venda cada cert temps.

Altres països on es poden comprar matrícules són el Regne Unit, Austràlia, Suïssa o Andorra, que va introduir la novetat el 2014 com a via de l'administració per obtenir ingressos.

El país va posar a la venda combinacions com com l'"F1" de Fórmula 1 per 6.000 euros i una taxa anual de 200. A Andorra es poden configurar matrícules d'entre dos i cinc caràcters i sempre han de començar amb una lletra.

És el cas d'aquest vehicle personalitzat amb motius de la cultura Otaku, justament les lletres que el propietari va triar per a la matrícula:

ARXIVAT A:
Automoció
Anar al contingut