Futbol

El Nàstic empata al camp del Xerez i es converteix en nou equip de Primera Divisió

El Nastic ja és nou equip de Primera Divisió. Els granes necessitaven un empat al camp del Xerez i han sumat el punt que els assegura l'ascens de forma matemàtica a dues jornades del final del campionat. Feia més de mig segle que l'equip tarragoní no jugava a Primera i amb el xiulet final s'ha desfermat l'eufòria. Tant els jugadors, sobre la mateixa gespa de l'estadi de Chapín, com els milers de seguidors que s'han aplegat a la plaça de la Font de Tarragona, ho han pogut celebrar.

Actualitzat

El Nàstic de Tarragona ha certificat l'ascens a la Primera Divisió 59 anys després de la primera i única vegada que ho va aconseguir en tota la seva història. Els granes necessitaven sumar un punt al camp del Xerez per aconseguir-ho de forma matemàtica, i l'empat a zero final ha estat suficient. En la primera meitat, Diego Torres ha pogut fer el 0-1 amb un xut que Tete ha evitat.

El Xerez, que no s'hi jugava absolutament res, ha tingut l'ocasió més clara del partit en l'inici de la segona part, però el cop de cap de Mendoza s'ha estavellat al travesser. Pinilla també ha pogut fer el 0-1 amb una rematada des de la frontal que Tete ha desviat a córner.

L'empat inicial ha estat inamovible i, amb el xiulet final, els jugadors del Nàstic i el miler de seguidors granes que s'han desplaçat fins a Jerez han celebrat a l'estadi de Chapín l'ascens històric de l'equip tarragoní. Luis César, que ha seguit el partit des de la llotja per estar sancionat, ha patit més que mai i ha acabat plorant amb la fita dels seus jugadors.

Més de 12.000 aficionats ho celebren a Tarragona

Més de 12.000 persones han seguit en directe des de la plaça de la Font de Tarragona el partit entre el Xerez i el Nàstic, que ha acabat amb empat a zero i ha significat l'ascens a la Primera Divisió de l'equip català, 56 anys després del seu pas per la màxima categoria.

Des d'hores abans de l'inici del partit, els aficionats tarragonins han començat a situar-se davant les pantalles gegants col·locades a la popular plaça tarragonina. Amb el xiulet final, els presents a la plaça on es troba l'ajuntament de la capital tarragonina han explotat amb traques, cava i càntics, mentre seguien per televisió l'alegria dels jugadors al camp del Xerez.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut