L'entrada al Congrés Mundial de Mòbils, a Fira de Barcelona, l'any 2019
L'entrada al Congrés Mundial de Mòbils, a Fira de Barcelona, l'any 2019 (ACN / Laura Pous)

El Mobile allarga un any més el contracte amb Barcelona, fins al 2024

Dos mesos després de suspendre l'edició d'aquest any, GSMA acorda prorrogar un any més el compromís amb Barcelona, segons ha avançat el diari "Ara"

Actualitzat

El Mobile World Congress ha prorrogat un any més el seu compromís amb la ciutat de Barcelona. El congrés de mòbils se celebrarà a Barcelona, com a mínim, fins a l'any 2024.

La notícia, avançada pel diari "Ara", arriba després de la suspensió de l'edició d'aquest any per la por al coronavirus, que va fer que un gran nombre d'empreses renunciessin a participar-hi.

Es calcula que el Mobile, un certamen de referència mundial en el sector de les noves tecnologies, té un impacte de prop de 500 milions d'euros i genera més de 14.000 llocs de treball.

 

En la roda de premsa posterior a l'anunci de suspensió del congrés, el màxim responsable del Mobile World Congress, John Hoffman, va descartar "compensar" l'any perdut per la cancel·lació amb un any extra de contracte.

 

Sense Mobile 2020

L'edició d'enguany del Congrés Mundial de Mòbils es va suspendre quan faltaven dotze dies per a la inauguració. El 12 de febrer, GSMA, l'organitzadora del certamen, va decidir que la crisi del coronavirus feia "impossible" la celebració del congrés.

 

Va ser la primera gran conseqüencia de la Covid-19 a Catalunya, quan encara no hi havia cap positiu registrat (el primer cas es va diagnosticar dues setmanes després).

Poc després de la cancel·lació del Mobile, les administracions i organitzacions implicades van voler visualitzar un front comú per demanar que la presència del congrés a Barcelona s'allargués més enllà del 2023, la data acordada l'any 2015 entre GSMA i les administracions.

A banda d'aquesta pròrroga d'un any, continuen les negociacions perquè el Congrés Mundial de Mòbils es mantingui a Barcelona. Per ara, ja hi ha dates confirmades per a l'edició del 2021, que se celebrarà entre l'1 i el 4 de març.

 

Interior del Mobile World Congress, en l'edició de l'any passat
Interior del Mobile World Congress, en l'edició de l'any passat (ACN / Mariona Puig)

 

 

ARXIVAT A:
Mobile World Congress
Anar al contingut