GSMA al·lega "motius de força major" per cancel·lar el Mobile i ja treballa per al 2021
D'esquerra a dreta: Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Pau Relat, president del consell d'administració de Fira de Barcelona; Mats Granryd, director general de GSMA, i John Hoffman, conseller delegat de GSMA (Reuters/Albert Gea)
Barcelona

GSMA al·lega "motius de força major" per cancel·lar el Mobile i ja treballa per al 2021

Els responsables del congrés de mòbils lamenten la suspensió: "Hem pres una decisió molt difícil"

RedaccióActualitzat

Després que l'organització va cancel·lar aquest dimecres al vespre l'MWC, quan només faltaven dues setmanes per a la inauguració, aquest dijous ha estat un dia d'explicacions.

Per això, els responsables i els polítics implicats, com l'alcaldessa Ada Colau, han comparegut al matí davant la premsa per donar els detalls de la decisió.

GSMA al·lega
Mats Granryd, director general de GSMA, entitat organitzadora del Mobile (Reuters/Albert Gea)

"Una situació de força major"

En l'arrencada de la roda de premsa, Mats Granryd, director general de GSMA, l'entitat que organitza el congrés, ha assegurat que no han tingut marge per mantenir-lo.

"Ens hem vist forçats a prendre aquesta decisió tan dura. Per a nosaltres és impossible mantenir el congrés, és una situació de força major."

"La nostra empatia està al costat dels afectats pel coronavirus a la Xina i la resta del món. Hem pres una decisió molt difícil. La nostra prioritat ha estat la seguretat de tothom, i la segona, la reputació del Mobile."

El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, ha afegit que van valorar alternatives per mantenir-lo, però que ho van acabar descartant.

"No hem pres la decisió a la lleugera. Vam pensar a reduir la dimensió de l'esdeveniment, però tots els nostres assessors van assegurar que la majoria de gent no vindria."

Mats Granryd (a l'esquerra) i John Hoffman (Reuters/Albert Gea)

Pau Relat, president del consell d'administració de Fira de Barcelona, ha dit que respecta la decisió de GSMA.

"Volem remarcar l'esforç de GSMA per adoptar mesures excepcionals. D'aquesta crisi n'hem d'extreure conclusions positives, i una és que aquest és un esdeveniment de referència i volem que ho continuï sent els pròxims anys."

Relat ha agraït a GSMA el compromís amb Barcelona i ha expressat el desig que el 2021 se celebri la millor edició del congrés.

GSMA al·lega
Ada Colau durant la roda de premsa (Reuters/Albert Gea)

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat que s'ha hagut de suspendre per un fet que ha passat molt lluny de la ciutat.

"Estava tot a punt, però una situació inesperada, imprevisible, global, ha portat a aquesta decisió, que finalment va haver de prendre GSMA ahir i davant la qual mostrem comprensió."

"L'organització ha hagut de prendre una decisió molt difícil, que, evidentment, lamentem, perquè té un impacte fort en la nostra ciutat."

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha recordat que el que s'ha suspès és "l'esdeveniment tecnològic més important del món".

"S'ha demostrat aquests dies la bona coordinació i sintonia. Amb el Mobile anem tots a l'una, tothom hi té a guanyar, perquè té una gran importància per al país. Des del govern de Catalunya continuarem treballant amb lleialtat absoluta."

"La suspensió no és conseqüència d'un ambient insegur en termes sanitaris a Catalunya, sinó que ha estat una qüestió de por global. Volem reiterar el missatge de tranquil·litat."

Puigneró ha proposat "posar tota la carn a la graella" perquè les pròximes edicions siguin millors.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha expressat el seu suport al congrés.

"El govern que jo represento aposta pel Mobile, i això continuarà sent igual. Junts hem treballat per lluitar contra una epidèmia de por."

GSMA al·lega
John Hoffman durant la roda de premsa de valoració de la cancel·lació de l'MWC (ACN/Aina Martí)

La guerra comercial EUA-Xina?

Després del seguit d'intervencions, les preguntes de la premsa s'han adreçat gairebé exclusivament a Granryd i a Hoffman.

Els han preguntat si algunes de les cancel·lacions d'empreses poden estar relacionades amb la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, i ho han negat.

"Rotundament, no. Totes les persones amb qui hem parlat ens han dit que és una preocupació de seguretat sanitària. No té res a veure amb res que no sigui el coronavirus."

 

(Reuters)

La por al Covid-19

L'acumulació d'unes quaranta renúncies d'empreses que no volien participar en el Mobile per la por al coronavirus, batejat com a Covid-19 per l'OMS, va ser el que va portar a suspendre'l.

Els responsables ho van decidir en una reunió extraordinària celebrada per videoconferència entre els organitzadors i els participants amb més pes.

Entre aquests, les operadores Telefónica, Vodafone, Orange o Deutsche Telekom. Les tres últimes ja havien dit que no hi participarien, sense esperar al final de la reunió.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut