Barcelona

El Mobile World Congress es mantindrà a Barcelona fins al 2023

La capital catalana també continuarà sent la capital mundial del Mòbil i Colau vol aprofitar-ho per millorar i ampliar l'impacte econòmic i social del MWC

RedaccióActualitzat

El Mobile World Congress es quedarà a Barcelona fins el 2023. Així ho ha anunciat en un comunicat GSMA, l'associació global per a la indústria de les telecomunicacions mòbils i organitzadora del congrés, on ha confirmat que ha arribat finalment a un acord per ampliar fins a 5 anys addicionals el contracte amb Barcelona que expirava al 2018.

L'organització, ha explicat, a més, que la ciutat continuarà sent la capital mundial del Mòbil. Una iniciativa que engloba programes i activitats en el sector durant tot l'any.

L'anunci ha arribat enmig del plenari de l'ajuntament de la capital catalana, on s'ha aprovat el nou cartipàs municipal. Després del ple, Colau ho ha confirmat en roda de premsa i ha assegurat que a partir d'ara Barcelona té "el nou repte de millorar i ampliar l'impacte econòmic i social del congrés". I ha afegit:

"Hem de ser capaços d'utilitzar el lideratge públic perquè un gran esdeveniment com aquest serveixi per redistribuir millor l'impacte econòmic, la riquesa que genera el el conjunt de la ciutat i perquè serveixi per desenvolupar una indústria local vinculada a la tecnologia mòbil; en les noves tecnologies, en general, i sobretot en noves aplicacions més socials, ambientals i sostenibles".

Per Colau, es tracta de "reptes" per ampliar els "beneficis per al conjunt de la ciutadania". Per aconseguir-ho, ha avançat que buscarà la la complicitat i el diàleg amb resta de grups i amb la ciutat perquè "ens ajudin a revertir un procés de desigualtat i empobriment que afecta la nostra ciutat".

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha dit que es tracta d'una notícia "francament satisfactòria i molt il·lusionant", en la línia del president de Fira de Barcelona, José Luis Bonet, que l'ha qualificat d'"extraordinària". Puig ha manifestat també que s'ha arribar a l'acord gràcies al "bon treball de tothom per un mateix objectiu i pel bon diàleg institucional" i ha expressat la seva voluntat de fer de la capital catalana un gran hub tecnològic del món i una de les capitals mundials del turisme de negocis:

"Ara tenim un horitzó que ens permet pensar a 8 anys vista i això és molt important per la ciutat de Barcelona, per l'economia del país, per a Catalunya i la seva projecció internacional perquè estem convençuts que ens permetrà consolidar la nostra vocació, que hem anat desplegant, de convertir-nos en un gran hub tecnològic del món i al mateix temps en una de les capitals mundials del turisme de negocis".

En un comunicat, l'organització ha expressat la seva satisfacció per l'èxit dels últims anys i pel suport rebut fins ara pels seus socis, entre els quals hi ha la Generalitat, el Ministeri d'Indústria, Turisme i Fira de Barcelona i la fundació Mobile World Capital Barcelona. En aquest sentit, assegura el màxim responsable del MWC, John Hoffman:

"En l'edició de 2015 vam celebrar el desè aniversari del Mobile World Congress a Barcelona i durant aquest temps hem rebut un gran suport per part dels socis del Mobile World Congress i de la Mobile World Capital de Barcelona. Estem emocionats de continuar construint sobre l'èxit que hem assolit en els darrers anys".

A l'abril, l'organitzadora va rebre l'oferta per mantenir-se a Barcelona fins al 2023, proposta que a principis de juny va signar l'alcalde en funcions en aquell moment, Xavier Trias, juntament amb Colau. A principis de juliol, la nova alcaldessa es va reunir per primer cop amb Hoffman per reiterar el compromís per renovar la capitalitat mundial del mòbil de la ciutat i el congrés de telefonia fins al 2023.

L'edició de l'any passat del MWC va portar gairebé 94.000 visitants de més de 200 països i, segons alguns estudis, va contribuir a reactivar l'economia de la ciutat amb més de 430 milions d'euros i amb la creació de més de 12.500 llocs de treball temporals. La pròxima edició se celebrarà novament a Fira Gran Via de l'Hospitalet durant el mes de febrer.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut