Nutrició

El menjar amb molt de greix augmenta el risc de desenvolupar càncer de mama

Les dietes alimentàries que consten d'una quantitat excessiva de greix augmenten la possibilitat que les dones puguin desenvolupar càncer de mama, segons un estudi científic divulgat al Regne Unit. La investigació, confeccionada pels experts de la Unitat de Nutrició de Cambridge i que publica la revista mèdica "The Lancet", assenyala que les dones que ingereixen més de 90 grams de greix al dia tenen el doble les possibilitats de contreure aquesta malaltia que les que n'ingereixen menys de 40 grams.

Actualitzat
"L'efecte sembla estar relacionat especialment amb els greixos saturats que es troben sobretot a la llet, a la mantega, la carn i alguns cereals com a les galetes i als pastissos", ha explicat Sheila Bingham, subdirectora de la Unitat de Nutrició. La investigació s'ha fet en 13.000 dones britàniques, en les quals s'ha tingut en compte factors com estils de vida poc saludables, per evitar que influissin en l'estudi. Segons ha indicat Lesley Walker, director d'informació científica del centre Investigació sobre el Càncer del Regne Unit, "és complex estudiar els vincles entre l'alimentació i el càncer, però aquest estudi destaca la importància de la bona alimentació per reduir el risc de tenir un càncer".
Anar al contingut