El lloguer a Barcelona ja supera els 1.000 euros de mitjana
Els preus han continuat enfilant-se a més de la meitat dels barris de la ciutat

El lloguer a Barcelona supera per primer cop els 1.000 euros de mitjana

Un pis de 73 metres quadrats costa 1.005 euros al mes, segons l'Institut Català del Sòl

RedaccióActualitzat

Comença el 2020 i l'Institut Català del Sòl, l'Incasòl, ha informat que el lloguer a Barcelona ja ha superat els 1.000 euros. Llogar un pis de 73 metres quadrats costa de mitjana 1.005 euros mensuals. Les dades oficials de la Generalitat basades en el recompte de les fiances que es dipositen obligatòriament a l'Incasòl ho demostren.

Són dades que corresponen al tercer trimestre de l'any passat. Aquesta xifra representa un increment de 57 euros en relació al mateix període del 2018.

Dels 73 barris que componen la ciutat de Barcelona, 18 ja estan per sobre d'aquest llistó. S'incorporen al club de barris amb lloguers més cars el Fort Pienc, el Poblenou i també la Maternitat i Sant Ramon.

A més, si s'analitzen els contractes signats aquest tercer trimestre del 2019, es constata que els preus han continuat enfilant-se a més de la meitat dels barris de la ciutat. Concretament, a 44 dels 73 barris existents. De fet, els lloguers a Sant Antoni i Gràcia ja freguen els 1.000 euros. Només hi ha dues zones de Barcelona on les rendes han baixat per sota dels 600 euros: Trinitat Vella i Ciutat Meridiana.

 

Dades de l'Incasòl corresponents al tercer trimestre de l'any passat


Pel que fa al metre quadrat més car de la ciutat, es troba a la zona de Diagonal Mar, amb 18,52 euros, preu que supera per primer cop la Barceloneta, que acostuma a liderar aquest rànquing.

 

Especial Interactiu: Expulsats de Barcelona, lloguers pels núvols



Tot apunta que aquesta tendència a l'alça continuï. Aquesta situació obliga molts barcelonins a canviar de barri o, fins i tot, a abandonar la ciutat. Moltes entitats posen el crit al cel i reclamen mesures concretes perquè els preus dels lloguers es frenin.

Aquest estiu, el ple de l'Ajuntament de Barcelona va demanar al govern que impulsés un projecte de llei per regular el preu dels lloguers.

El programa de govern presentat pel PSOE i Unides Podem a Madrid inclou iniciatives en aquest sentit.

 

 

ARXIVAT A:
HabitatgeEconomia de butxaca
Anar al contingut