García-Castellón vol saber si hi havia espies russos "experts en sabotatges i assassinats" a Catalunya durant el procés
García-Castellón vol saber si hi havia espies russos "experts en sabotatges i assassinats" a Catalunya durant el procés (Europa Press)

El jutge del cas Tsunami investiga ara si hi havia espies russos a Catalunya pel procés

A dos dies perquè s'acabi el termini per presentar el text definitiu de l'amnistia, el magistrat accepta la petició de dos agents de la Policia Nacional personats en el cas Tsunami

A dos dies perquè acabi el termini per presentar el text definitiu de la llei d'amnistia, el jutge Manuel García-Castellón ha demanat a la Policia Nacional que investigui si hi havia espies russos "experts en sabotatges i assassinats" a Catalunya durant el procés.

És un moviment que li demanaven els dos policies que exerceixen l'acusació particular al cas Tsunami, ferits en les protestes a Urquinaona, i que es basen en la informació apareguda en diversos mitjans de comunicació.

Concretament, els dos policies, representats pel despatx Fuster-Fabra, van incloure a la seva petició les informacions periodístiques sobre la presència a Barcelona d'almenys set agents del Directori Principal de l'Estat Major de les Forces Armades (GRU), el departament d'intel·ligència rus, del 2014 al 2019.
 

La presumpta col·laboració amb Rússia, investigada pel jutge Aguirre

García-Castellón segueix al capdavant de la causa de Tsunami en relació amb tots els investigats -inclosa la dirigent d'ERC Marta Rovira-, menys l'expresident Carles Puigdemont i el diputat Ruben Wagensberg, contra els quals el Tribunal Suprem va acordar obrir una causa la setmana passada.

La presumpta col·laboració de Rússia amb els responsables del procés ja està sent investigada pel titular del jutjat d'instrucció 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, en l'anomenat cas Volhov.

En una de les seves últimes interlocutòries, amb què va prorrogar la instrucció de la causa, Aguirre exposava que Puigdemont i membres del seu entorn van mantenir "estretes relacions personals" amb polítics d'extrema dreta alemanya i italiana i amb Rússia, disposada a recolzar "econòmicament i militarment" la independència de Catalunya. 

 

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontTsunami DemocràticRússiaAmnistia
Anar al contingut