Madrid

El jutge decreta presó sota fiança de 50 i 30 milions d'euros per a Ángel de Cabo i Díaz Ferrán, les més altes de la història

Són les fiances més altes de la història. El jutge les ha imposat per presumpte blanqueig de capitals i ocultació de béns. A més, l'expresident de la CEOE està imputat també pels delictes d'estafa processal, falsedat documental i insolvència punible amb ocultació de patrimoni.

RedaccióActualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, ha decretat presó sota fiança de 50 milions d'euros per a Ángel de Cabo, el propietari de Nueva Rumasa i Marsans. A més, segons fonts de l'Audiència Nacional, el magistrat també ha fixat una fiança de 30 milions per a l'expresident de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, que ara es troba al centre penitenciari de Soto del Real, i per a la mà dreta de De Cabo, Iván Losada. El magistrat imputa a Díaz Ferran els delictes d'alçament de béns, estafa processal, falsedat documental, blanqueig de capitals i insolvència punible per ocultació de patrimoni. Es tracta de les fiances més altes de la història, dictades pel jutge per presumpte blanqueig de diners i ocultació de béns.

La decisió judicial ha arribat després que l'excap de la patronal d'empresaris ha comparegut davant del magistrat Eloy Velasco dos dies després de ser detingut pels presumptes delictes de blanqueig de capitals i d'ocultació de béns per evitar pagar els creditors per la fallida de Viatges Marsans.

En els escorcolls practicats en les últimes hores, la policia ha trobat a casa de Díaz Ferrán un quilo d'or i 150.000 euros en metàl·lic.

També compareixen, aquest dimecres, cinc detinguts més.

Segons fonts de la investigació, Díaz Ferrán i el seu soci Gonzalo Pascual, mort el mes de juny, van arribar a un pacte amb Ángel de Cabo per ocultar els béns procedents de les empreses Marsans i de les seves societats patrimonials, amb l'objectiu de deixar de pagar els creditors del grup turístic. Des de l'inici de la investigació, aquest estiu, se'ls han bloquejat 50 milions d'euros no declarats.

En aquest pacte s'emmarcaria la venda de Marsans a De Cabo, just abans que el grup fos declarat en concurs de creditors.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut