Barcelona

El judici del cas Palau queda vist per a sentència

La defensa de CDC xifra en un màxim de 2,4 milions d'euros la quantitat que se li podria reclamar per presumptes comissions rebudes de Ferrovial

RedaccióActualitzat

El judici del cas Palau ha quedat, finalment, vist per a sentència després de 3 mesos i mig de judici i gairebé 8 anys després que l'estiu del 2009 els Mossos irrompessin al Palau de la Música per escorcollar-lo. El judici ha acabat amb l'informe de l'advocat que representa Convergència Democràtica i el torn de paraula d'alguns dels acusats com Gemma Montull i Daniel Osàcar.

Ha estat un judici llarg, a causa dels diversos incidents en el procés d'instrucció, amb el canvi de jutges i la resolució de recursos. Es preveu que la sentència no es farà pública fins a finals de l'estiu.

En el suposat espoli de la institució i el cobrament de comissions de CDC hi ha una quinzena d'acusats. El fiscal reclama 14 anys i 9 mesos de presó per a Millet i 10 anys i 10 mesos per a Montull.

El punt d'inflexió del judici va tenir lloc setmanes abans del començament, quan les defenses de Millet, Montull i la seva filla i exdirectora financera, Gemma Montull, pactaven amb el fiscal confessar les comissions de Convergència Democràtica de Catalunya, per buscar una rebaixa de la pena.

2,4 milions de reclamació màxima a CDC

En l'última sessió del judici, s'ha presentat l'informe final de l'advocat de CDC i també han exercit el dret a l'últim torn de paraula alguns dels acusats.

La defensa de CDC com a responsable a títol lucratiu de l'espoliació del Palau de la Música xifra en 2,4 milions d'euros, com a màxim, la quantitat que se li podria reclamar per presumptes comissions rebudes de la constructora Ferrovial.

En l'informe final que ha presentat en el judici per l'espoliació del Palau, l'advocat de Convergència, Xavier Melero, sosté que si l'Audiència acaba declarant la responsabilitat lucrativa del partit en l'espoliació del Palau i es considera provat el finançament irregular el màxim a pagar hauria de ser 2,4 milions d'euros, davant dels 6,6 milions que exigeix la fiscalia.

Melero ha invocat la jurisprudència per al·legar que els milions d'euros que l'extresorer de CDC Carles Torrent va rebre suposadament en efectiu del Palau de la Música en comissions il·lícites de Ferrovial no es poden reclamar al partit, ja que el desviament hauria estat materialitzat per una persona que va morir sense ni tan sols haver estat investigada.

 

 

Gemma Montull denuncia assetjament social

Els exresponsables del Palau Fèlix Millet i Jordi Montull no han volgut utilitzar l'últim torn de paraula a què tenen dret en tot judici penal.

Qui sí que ha parlat ha estat l'exdirectora financera del Palau. Gemma Montull ha explicat que ha patit assetjament social des del 2009. Denuncia que ha estat "víctima d'insults" i menyspreu social des que es va destapar el cas. Segons ha explicat, ha hagut d'anar diverses vegades a denunciar aquests episodis davant els Mossos d'Esquadra.

 

 

Per la seva banda, l'extresorer de Convergència Daniel Osàcar ha titllat de mera "elucubració" la tesi de la fiscalia que va cobrar comissions de la constructora Ferrovial. Osàcar s'ha proclamat un home "honest, íntegre i honrat" i també "catòlic practicant i home d'església", i ha lamentat que "algú hagi pogut imaginar" que ell hagi participat en el saqueig del Palau.
 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut