Vitòria

El grup popular al Parlament basc reclama a San Gil que reconsideri la seva postura

Continua oberta la crisi al Partit Popular a Euskadi. La majoria del grup del PP al Parlament basc ha reclamat a la presidenta del Partit, María San Gil, que reconsideri la seva postura d'enfrontament amb Mariano Rajoy, però ella proposarà dilluns que ve a la junta de la direcció del País Basc que s'avanci la celebració del seu congrés. Estava previst a l'octubre, però San Gil vol que es faci al juliol.

Actualitzat
La junta regional del Partit Popular al País Basc es reunirà dilluns que ve per decidir si avança el congrés regional al juliol tal com li proposarà la presidenta María San Gil, que està immersa en un pols amb el líder estatal popular, Mariano Rajoy, en qui, segons ha assegurat públicament, ja no confia.

Es preveu que en aquesta reunió, es posin de manifest les diferents visions entre els populars bascos respecte a la crisi, que arriba quan està a la vista l'elecció del candidat a lehendakari del PP en les pròximes eleccions autonòmiques. Fins que San Gil ha fet públic que es planteja deixar el seu càrrec, no hi havia dubtes que ella seria la candidata. Ara, però, no està tan clar.

"Tensa" reunió per demanar-li que rectifiqui

San Gil afrontarà aquesta trobada amb els seus companys de partit després que pràcticament tots els membres del grup popular al Parlament basc l'hagin cridat a la calma en una "tensa" reunió. Segons fonts del grup, li han sol·licitat que reconsideri la seva posició d'enfrontament frontal amb Rajoy.

Els dirigents del PP a Àlaba també s'han reunit i han mostrat el seu suport a San Gil, però també a Mariano Rajoy, i els han demanat a tots dos que "recondueixin" la situació. El secretari general dels populars alabesos, Iñaki Oyarzábal, que aquests dies s'ha mostrat crític amb l'actitud de San Gil, ha afirmat que "tenim confiança en el PP" i que "estem per la unitat". Oyarzábal ha remarcat que la crisi té solució i que "aquí hi cabem tots i tots hem d'estar més units que mai".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut