El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en una imatge d'arxiu al Parlament català. (Foto: ACN)
Mas-Colell justifica la privatització de la gestió d'Aigües Ter Llobregat. (Foto: ACN)
Barcelona

El govern publicarà cada any les balances fiscals de Catalunya amb l'Estat juntament amb els pressupostos

El Parlament ha aprovat, amb els únics vots en contra del PP i Ciutadans, la llei de publicació de les balances fiscals que estableix que el govern haurà d'acompanyar els pressupostos de cada any amb la balança fiscal de Catalunya amb l'Estat a partir de les últimes dades disponibles.

RedaccióActualitzat
El Parlament ha aprovat, amb els únics vots en contra del PP i Ciutadans, la llei de publicació de les balances fiscals. El text estableix que el govern haurà d'acompanyar els pressupostos de cada any amb la balança fiscal de Catalunya amb l'Estat a partir de les últimes dades disponibles.

Així doncs, CiU, PSC, ICV-EUiA, SI i Dcat han donat suport a una proposició de llei presentada per ERC, que destaca la necessitat de donar publicitat i transparència al dèficit fiscal que viu Catalunya. En aquest sentit, el diputat d'Esquerra Pere Aragonès ha explicat que la balança fiscal és un element pedagògic per demostrar el greuge que pateix Catalunya.

Fruit de l'acord amb la resta de grups, la proposició de llei inclou una disposició addicional que preveu la creació, a instàncies del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, d'un grup de treball integrat per experts que faci el seguiment de la metodologia de càlcul de les balances fiscals.

El PP i Ciutadans, que han votat contra la llei, s'han quedat sols demanant que si es publiquen les balances de Catalunya amb l'Estat també es difonguin les balances comercials i la interterritorial de Catalunya, entre d'altres.

L'última balança fiscal publicada pel govern, referent al 2009, constata un dèficit fiscal de Catalunya amb la resta de l'estat espanyol de més de 16.000 milions d'euros, un 8,4% del producte interior brut.
Anar al contingut