Barcelona

El govern pressiona la CUP i supedita als pressupostos les noves delegacions a l'exterior

El departament de Raül Romeva treballa amb l'objectiu que, a partir d'ara i fins al juliol de l'any que ve, es passi de set a 17 delegacions del govern català al món

Actualitzat

La conselleria d'Afers Exteriors vol obrir deu noves delegacions a l'estranger per expandir l'acció exterior de Catalunya. El govern s'ha proposat passar de les set delegacions actuals, es passi a 17 el juliol de l'any vinent. En un missatge cap a la CUP, el conseller Raül Romeva ha vinculat aquesta expansió a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat.

"Si no hi ha pressupostos, aquest desplegament que estem plantejant no és possible. Caldrà ser molt més modestos, molt més austers i revisar-ho molt a la baixa"

Romeva destaca que l'actual "és una legislatura curta, de transició" i que, en cas que el govern tingui continuïtat, vindrà una altra onada de delegacions.

Primera delegació a l'Àsia

El govern català preveu l'obertura de deu delegacions, tres de les quals ja s'havien anunciat fa un any: Ciutat del Vaticà, el Marroc i Portugal.

El pla del departament que encapçala Romeva prioritza Europa, amb sis delegacions. Algunes són d'un gran pes simbòlic com la de Ginebra, ciutat on tenen la seu desenes d'organismes internacionals.

"Hem de ser presents i tenir influència amb veu pròpia en aquells espais on s'aporten solucions globals als grans reptes globals. Aquest és el paper que juga Ginebra"

També tindran un caràcter polític important les noves delegacions a Dinamarca i la resta de països nòrdics i la de Polònia i els països Bàltics. Amb un perfil més econòmic hi haurà la de Croàcia, amb influència cap als països dels Balcans i l'Europa sud-oriental.

Entre les quatre delegacions que s'obriran fora d'Europa, hi ha la primera delegació asiàtica, a Corea del Sud, amb projecció cap a la Xina i el Japó. A l'Amèrica Llatina hi haurà una delegació a l'Amèrica Central i el Carib, amb seu a Mèxic; i una a l'Argentina i la resta de països de la zona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut